Profesorul acuzat că lua mită de la studenți pentru a promova examenul de licență a fost reținut

Investigații| 05.07.2024| 373| 0| Virgil Rădulescu

Mai mulţi studenţi ai Universității „Spiru Haret” Brașov sunt suspectaţi că au dat  bani şi diverse bunuri unui profesor pentru a promova examenele anuale, inclusiv pe cel de licenţă. 

Este vorba despre un profesor, de la o universitate privată, acuzat de luare de mită și trafic de influență și de unul dintre intermediari. Printre cei suspectați că dădeau mită se află și polițiști, și jandarmi. Agenții și subofițerii au nevoie de diplome de licență pentru a participa la concursurile de trecere în corpul ofițerilor.

După 20 de percheziții coordonate în Capitală și în 11 județe (Alba, Buzău, Dâmboviţa, Covasna, Constanţa, Harghita, Prahova, Giurgiu, Braşov, Galaţi şi Vrancea), 16 persoane au ajuns la audieri. Printre studenții suspectați sau audiați ca martori se numără 8 polițiști și un jandarm.

Obținerea diplomei de licență i-ar fi ajutat pe acestia sa avanseze în grad. Profesorul universitar care ar fi înlesnit trecerea examenelor pe nedrept a fost reținut. El este suspectat că a primit sume între 500 si 2500 de lei pentru fiecare examen promovat ilegal. Măsura reținerii a fost dispusă și pentru unul dintre studenți, care juca rol de intermediar în transmiterea pretentiilor financiare si, ulterior, a mitei.

Cercetarile continuă în dosar. Ancheta vizează infracţiuni de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *