Zeci de percheziţii, în Capitală şi 11 judeţe, inclusiv Prahova, într-un dosar în care mai mulţi studenţi sunt suspectaţi că au plătit pentru a promova examenele și licențele

Investigații| 04.07.2024| 424| 0| Virgil Rădulescu

Mai mulţi studenţi ai unei universităţi particulare cu sediul în municipiul Braşov sunt suspectaţi că au dat unui profesor bani şi diverse bunuri pentru a promova examenele anuale, inclusiv pe cel de licenţă. Joi, procurorii DGA braşoveni, care instrumentează acest dosar, au făcut 20 de descinderi în Capitală şi în 11 judeţe. Un profesor de la Universitatea particulară „Spiru Haret” – Brașov este suspectat că ar luat mită de la agenți de poliție și jandarmi pentru promovarea examenelor.

Au fost puse în executare 9 mandate de aducere emise față de 15 persoane, dintre care 8 agenți de poliție și un subofițer jandarm, pentru audieri la sediul unității de parchet.

Agenții și subofițerii au nevoie de diplome de licență pentru a participa la concursurile de trecere în corpul ofițerilor.

„În fapt, în perioada 2023-2024, mai multe persoane – suspecţi în cauză – care au avut sau au şi în prezent calitatea de student la o universitate privată din municipiul Braşov, au remis, direct sau indirect, unui profesor din cadrul universităţii diverse sume de bani şi bunuri cu scopul facilitării promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă”, informează, joi, printr-un comunicat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, care instrumentează acest dosar.
Ancheta vizează infracţiuni de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. Cele 20 de percheziţii au avut loc la adrese din Bucureşti şi din judeţele Alba, Buzău, Dâmboviţa, Covasna, Constanţa, Harghita, Prahova, Giurgiu, Braşov, Galaţi şi Vrancea.
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *