Amenzi uriașe pentru turiștii care nu vor respecta regulile, în Spania

Social| 04.07.2024| 327| 0| Petrache Ecaterina

Spania este una dintre destinațiile unde localnicii considera turismul excesiv iar autoritățile au început să sancționeze drastic nerespectarea unor reguli. Din acest an, turiștii care ajung pe costa Mării Mediterane riscă amenzi uriașe dacă nu respectă alte noi reguli, cum ar fi urinatul în apă sau fumatul pe plajă.

Autoritățile din Costa del Sol au decis să introducă amenzi usturătoare pentru cei care urinează în mare. Potrivit Euronews, persoanele care comit această faptă pot fi amendate cu până la 750 de euro, adică aproximativ 3.700 de lei. Amenzile variază în funcție de plaja pe care se află turiștii. În Marbella, amenda inițială era de 300 de euro, însă din acest an s-a dublat. Și în Malaga, interdicția operează în zona a 25 de plaje.

Motivul invocat este de a proteja mediul argumentând că urina este toxică pentru viețuitoarele marine și poate afecta biodiversitatea, desi experții Societății Americană de Chimie resping aceste idei, argumentând că urina apare în cantități neglijabile în mediul marin.

Tot în stațiune Costa del Sol a fost interzis jucatul cu mingea în apă, dar și rezervarea unei zone cu umbrelă. În plus, câinilor le este interzis accesul în apă, cu excepția plajelor special desemnate pentru animale.

De asemenea, cei care aruncă mucuri de țigară pe plajele din Marbella riscă amenzi usturătoare. Pe plajele din Mallorca, Ibiza și Menorca fumatul este complet interzis.

O altă stațiune celebră care a introdus măsuri severe pentru protejarea plajelor este Benidorm, conform bugetul.ro. Astfel, cei care utilizează săpun și șampon la dușurile publice de pe plajă pot primi o amendă de 660 de euro. În plus, fumătorii pot fi sancționați cu amenzi de până la 2.000 de euro.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *