„Costurile climatice” scumpesc biletele de avion, începând de astăzi

Actualitate| 26.06.2024| 254| 0| Petrache Ecaterina

Începând de astăzi companiile aeriene ale grupului Lufthansa vor include o suprataxă de până la 72 de euro pe bilet pentru a acoperi costurile introduse de Uniunea Europeană de comercializare a certificatelor de emisii și de mandatele privind combustibilii de aviație sustenabili (SAF), a anunțat marți operatorul german, potrivit POLITICO.

„Grupul de companii aeriene nu va putea suporta singur costurile suplimentare în creștere succesivă rezultate din cerințele de reglementare în următorii ani”, au declarat reprezentanții Lufthansa într-un comunicat de presă.

Suprataxa intră în vigoare pentru biletele rezervate începând cu data de astăzi, 26 iunie, pentru destinații în țări europene. Taxa suplimentară variază între 1euro și 72 de euro, în funcție de distanța parcursă.

Lufthansa – care include Eurowings, Swiss, Austrian și Brussels Airlines – a declarat că suprataxa va acoperi costurile ETS pentru aviație, mandatele SAF (care urmează să intre în vigoare anul viitor) și sistemul de reducere a emisiilor Corsia al ONU. De asemenea, se prefigurează posibilitatea unei noi taxe pe kerosen.

Lufthansa se plânge de mult timp de costurile suplimentare impuse companiilor aeriene europene de reglementările UE și de taxele naționale.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *