Noi scumpiri de la 1 iulie. Crește semnificativ prețul la carburanți dar posibil și RCA

Social| 18.06.2024| 228| 0| Petrache Ecaterina

Luna iulie, vine cu alte majorări de prețuri, că doar au trecut alegerile. Creșterea accizei la carburanți, de la 1 iulie, va majora prețul la carburanți, și așa mare. Dar nu doar asta ne va scoate mai mulți bani din buzunar, ci și RCA. Creșterea preconizată este de 25-30%. Mai sunt mai puțin de două săptămâni până când expiră plafonarea actuală, iar Guvernul nu a decis încă dacă va prelungi această măsură, așa cum a făcut până acum.

Brokerii susțin că ar fi vorba despre creșteri artificiale, deoarece RCA-ul s-a scumpit chiar și cu plafonarea în vigoare. Ultima plafonare a tarifelor RCA a fost stabilită la sfârșitul lunii martie pentru încă trei luni, până pe 30 iunie. Până acum guvernanții nu au spus nimic și opt milioane de români cu asigurări RCA obligatorii ar putea fi afectați, dacă măsura nu va fi prelungită.

În prezent, un șofer de 30 de ani, care conduce o mașină de până la 1.500 cmc și care în 2023 plătea 1.400 de lei pentru un RCA, acum găsește cea mai ieftină ofertă la 1.700 de lei, iar cea mai scumpă ajunge la 2.900 de lei.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *