Consilierii de probațiune din toată țara vor relua protestele: „6 luni de muncă pe datorie!”

Social| 18.06.2024| 154| 0| Virgil Rădulescu

Mâine, consilierii de probațiune din toată țara, afiliați sau neafiliați Sindicatului Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune vor protesta ca urmare a faptului că nu și-au primit integral salariile de la începutul anului.

Astfel, va fi organizat un pichet de protest în fața sediului Guvernului României, în intervalul orar 10.00-12.00, după care pichetul de protest va continua cu un marș spre Ministerul Justiției, unde se va finaliza cu pichetarea acestuia din urmă până la ora 14.00.

Acțiunea din 19 iunie este urmarea promisiunilor neonorate de soluționare făcute în cadrul întâlnirilor dintre reprezentanții consilierilor de probațiune cu factorii decizionali din perioada anterioară, respectiv începutul lunii aprilie – începutul lunii iunie a. c. (întâlniri avute cu reprezentanții Cancelariei Prim-Ministrului României, ai Ministerului Finanțelor și ai Justiției).

În situația nesoluționării solicitărilor, consilierii de probațiune vor reveni la forme radicale de protest, cum este cea a grevei foamei și pe care liderii de sindicat nu o încurajează. Atragem atenția Guvernului că strategiile de dezvoltare a sistemului de probațiune se realizează cu oameni, profesioniștii fiind cea mai importantă resursă.

În lipsa alocării fondurilor necesare pentru  plata integrală a unor drepturi salariale recunoscute anterior prin Ordin de Ministru și Ordonanță de Guvern, acest sistem se va dezechilibra și mai mult, aspect care  va antrena costuri înzecite atât pentru guvern cât și pentru societate.

„S.N.C.S.P. solicită Ministerului de Justiție plata integrală a drepturilor salariale din fondurile deja existente, până la identificarea de către Guvernul României și Ministerul Finanțelor a unor soluții privind complementarea bugetului pentru anul 2024. Reiterăm această soluție, precum și necesitatea intervenției directe a  Premierului României pentru deblocarea situației și onorarea drepturilor salariale integrale ale personalului de probațiune, mai ales că instituțiile statului plătesc integral salariile, în ciuda faptului că nu au fondurile necesare asigurate pentru tot anul în curs.”, precizează sindicatul consilierilor de probațiune.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *