Spectacolele Teatrului „Toma Caragiu”, Ploiești, în perioada 17-23 iunie

Cultură| 17.06.2024| 150| 0| Virgil Rădulescu

La Teatrul „Toma Caragiu” incepe o noua saptamana care va va oferi bucuria intalnirii cu spectacole ce se adreseaza unor categorii diverse de public, de la un proiect AFCN care vorbeste despre provocarile adolescentilor din Romania postdecembrista, la comedii care aduc pe scena texte din dramaturgia americana contemporana, iar copiii se vor putea bucura de o poveste despre prietenie si curaj, inspirata dintr-un cunoscut basm din folclorul siberian.

THE BRAINSTORM. PARTEA A II-A – miercuri, 19 iunie, ora 19.00, sala Teatrului de Animatie Imaginario
Un spectacol care exploreaza cu profunzime si sensibilitate adolescenta a unsprezece tineri ce au experimentat tranzitia tumultuoasa a inceputului anilor ’90 in Romania. Dupa aproape cincizeci de ani de comunism, democratia isi face aparitia intr-o societate in care toata lumea incearca sa isi gaseasca locul, intr-o peroada plina de haos si incertitudine. Libertatea recent dobandita aduce atat speranta, cat si provocari nemaiintalnite. Spectacolul surprinde complexitatea experientelor si transformarilor acestor tineri, crescuti fara acces la internet, telefoane mobile sau constientizarea traumelor psihologice contemporane, oferind o perspectiva autentica asupra unei generatii care a cunoscut atat restrictiile trecutului, cat si promisiunile incipiente ale unei noi ere.
Spectacolul este recomandat adolescentilor cu varsta peste 14 ani si face parte din proiectul „WOUNDED – contrastul dintre generatii” , realizat de Asociatia Acting up, si este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, sesiunea I/2024.

SORRY, CHARLIE! – sambata, 22 iunie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”
Charlie si Jeny sunt un cuplu care incearca sa fure un diamant pretios din casa domnului Butterfly, „seful cel mare” al lui Charlie, in timp ce acesta este plecat in vacanta. Insa, ceea ce parea a fi un plan simplu de pus in practica se complica odata cu aparitia unor personaje neasteptate, fiecare avand propriul interes pentru acelasi obiect de valoare. Un spectacol cu numeroase rasturnari de situatie, in care schimburile rapide de identitate genereaza o succesiune de intamplari neprevazute si pline de umor.

CRIMA LA HOWARD JOHNSON – duminica, 23 iunie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”
Arlene, o tanara atragatoare si plina de viata, este casatorita cu Paul Miller, un barbat nesigur pe sine, dar profund indragostit de sotia sa. Desi afectiunea lui Paul pentru Arlene este autentica si intensa, relatia lor de cuplu a ajuns intr-o rutina obositoare si previzibila, iar Arlene se simte captiva intr-o casnicie lipsita de stralucire. Totul ia o intorsatura neasteptata atunci cand aceasta il intalneste pe Mitchell, dentistul familiei, care aduce un suflu nou in viata ei.

CALUTUL COCOSAT – duminica, 23 iunie, ora 11.00, sala Teatrului de Animatie Imaginario
Povestea „Calutul cocosat”, scrisa de Piotr Ersov, urmareste aventurile tanarului Ivanuska, fiul unui gospodar instarit, care este nevoit sa depaseasca diverse obstacole determinate de invidia fratilor mai mari. Calutul cocosat, prietenul sau de incredere, il insoteste pe Ivanuska pe parcursul unor aventuri incredibile, oferindu-i sfaturi pretioase si ajutor neconditionat in indeplinirea unor sarcini ce depasesc puterile omenesti. Datorita sprijinului Calutului cocosat, Ivanuska reuseste sa indeplineasca cele mai dificile porunci ale imparatului si, in final, cucereste nu doar mana, ci si inima prea frumoasei sale fiice.

Biletele se gasesc la Agentia de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiesti, telefon 0244.522.774 sau online, accesand sectiunea Program spectacole de pe site-ul www.teatruploiesti.ro.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *