Panouri solare în cimitire, în Valencia

Magazin| 17.06.2024| 234| 0| Petrache Ecaterina

Spaniolii produc energie verde în cimitire, unde au amplasate panouri solare. În orașul Valencia se amplasează mii de panouri solare în cimitire, pentru că “oferă mult spaţiu pentru generarea de energie curată”, potrivit Uniunii Europene.

Proiectul Requiem in Power (RIP) este parte a misiunii climatice Valencia 2030 şi va fi cea mai mare fermă solară urbană din Spania, capabilă să producă aproximativ 2,8 MW de energie electrică, scrie stiripesurse.ro.

Până acum au fost amplasate 7.000 de panouri fotovoltaice pe cripte și alte structuri din cimitirele publice din Valencia şi se estimează că proiectul va reduce până la 140 de tone de emisii de carbon în fiecare an, la momentul când va fi complet operațional.

Oraşul Valencia nu este primul loc în care se instalează panouri solare în cimitire. O comună din Franța a lansat un proiect similar în 2021 pentru a-și transforma cimitirul într-un centru de energie regenerabilă. Saint-Joachim intenționează să instaleze 5.000 de panouri până anul viitor, la un cost de aproximativ 3,3 milioane de euro.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *