Nouă candidaturi depuse până acum pentru preşedinţia USR. Un ploieștean se află printre candidați

Politică| 17.06.2024| 158| 0| Virgil Rădulescu

Nouă persoane şi-au depus candidatura pentru preşedinţia Uniunii Salvați România (USR), cu câteva ore înainte de închiderea termenului de depunere.

Acestea sunt:

Gabriel – Mugur Dumitrescu – 54 ani, Ploieşti, Prahova

Robert Andrei Amarandei – 25 ani, Sector 6, Bucureşti

Vasile Dinca – 51 ani, Floreşti, Cluj

Luiza Oancea – 33 ani, D1, Marea Britanie, Diaspora

Adrian – Ştefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj

Cristian Gabriel Seidler, 43 ani, Sector 5, Bucureşti

Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj

Elena Valerica Lasconi, 52 ani, Câmpulung Muscel, Argeş

Radu – Mihai Hossu, activist

Preşedintele USR Cătălin Drulă şi-a anunţat demisia după rezultatul obţinut de partid în alegerile din 9 iunie.

Primul care a anunţat că va candida pentru a prelua funcţia a fost primarul din Timişoara, Dominic Fritz, care însă a precizat că nu doreşte să-şi asume şi candidatura pentru alegerile prezidenţiale, de aceea, duminică, a anunţat că nu va candida.

Primarul din Bacău anunţase, în urmă cu câteva zile, că este dispus să candideze, dar duminică a precizat că susţine candidatura Elenei Lasconi.

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a câştigat un nou mandat cu peste 60% dintre voturile exprimate la scrutinul din 9 iunie, iar duminică a anunţat că va candida şi pentru preşedinţia partidului şi pentru alegerile prezidenţiale.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat, marţi, că depunerea candidaturilor pentru preşedintele USR va fi până la finalul acestei săptămâni şi cel târziu pe 28 iunie va fi clar cine va fi noul preşedinte al USR.

„Depunerea candidaturilor pentru preşedintele USR va fi până la finalul acestei săptămâni, săptămâna viitoare vom avea campania internă, pe care fiecare candidat la preşedinţie o va desfăşura. Apoi, pe 24 şi 25 iunie vor fi alegerile online, turul 1, miercuri va fi o zi de pauză pentru resetarea sistemului, pe 27 şi 28 iunie turul doi. Cel târziu pe 28 va fi clar cine va fi noul preşedinte al USR şi va fi ziua în care Cătălin Drulă îi va preda prerogativele noului preşedinte”, a spus Moşteanu.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *