Primarul ales al municipiului Ploiești, Mihai Poliţeanu: „Practic se va da foc la bugetul Ploieştiului în aceste trei luni”, Primele nume ale unor șefi de direcții puse pe lista neagră

Administrație| 11.06.2024| 431| 0| Virgil Rădulescu

În cadrul conferinței de presă, susținută astăzi de primarul ales al municipiului Ploieşti, Mihai Poliţeanu, acesta a declarat că există o teamă în spaţiul public, pe care de altfel o împărtăşeşte, că în următoarele trei luni până la finalul actualului mandat „se va da foc la bugetul Ploieştiului”.

„Ştiu că există şi am această teamă, există o teamă în spaţiul public că practic se va da foc la bugetul Ploieştiului în aceste trei luni pentru că nu mai există nicio formă de responsabilitate pentru ei. (…) Sper să existe responsabilitate şi să nu se întâmple acest lucru. Oricum, noi vom sta în continuare cu ochii pe ceea ce se întâmplă în Consiliul Local, în primărie, vom informa ploieştenii şi vom reacţiona, dacă va fi cazul, dar, repet, atitudinea ar trebui să fie de colaborare, mai ales după lecţia dată de ploieşteni”, a declarat Mihai Poliţeanu.

Primele declarații ale primarul ales:

„Există circa 20 de proiecte de Consiliu Local pe care noi, împreună, le-am scris, dacă nu mă înșel, pe patru pachete, care privesc persoanele cu dizabilități, spațiul verde și parcurile în Ploiești, transparență și integritate în Primărie și zona de cultură și educație. Tocmai pentru că sunt scrise, și au fost respinse de actuala majoritate, dar validate de ploieșteni, vor fi pe masa Consiliului Local. Deci acestea sunt primele proiecte”.

„Îl voi suna, în perioada următoare, pe preşedintele ales al Consiliului Judeţean (n.r. Virgiliu Nanu – PSD) pentru că este important să nu se mai repete circul din ultimii 3 şi ani jumătate care a fost extrem de dăunător pentru Ploieşti şi pentru Prahova. Am deschiderea să avem relaţii instituţionale corecte şi aşa mi se pare normal, este o datorie faţă de ploieşteni şi faţă de prahoveni”.

„Aşa cum s-a întâmplat până acum, timp de doi ani şi jumătate, voi fi în continuare pe străzile Ploieştiului în contact cu cetăţenii. (…) Poate o dată pe săptămână, poate o dată la două săptămâni voi fi într-un cartier să vorbesc cu oamenii despre problemele cartierului. (…) Voi fi în continuare printre ploieşteni, pentru că păcatul politic cel mai mare al partidelor şi politicienilor care au condus Ploieştiul şi Prahova până acum este că s-au deconectat complet de relaţia cu realitatea, cu problemele oamenilor, cu ploieştenii şi este un motiv pentru înfrângerea lor astăzi în Ploieşti,”

„Mă voi duce eu către oameni, nu voi aștepta să mi se ceară audiență sau să discut, din când în când, cu câte o persoană. În acest context, dacă, și sper să nu fie cazul, mă voi lovi de o ostilitate și rea credință a unor consilieri locali sau grupuri politice atunci voi fi activ în a informa comunitatea și a cere ajutorul. Acesta poate fi exprimat prin participări la ședințele de Consiliu Local, în organizarea de ședințe de Consiliu Local în cartiere, astfel încât să fie o asumare publică, totală”.

„Inclusiv vreau să fiu independent şi de partide noi care sunt mai curate. Eu am avut o scurtă experienţă şi în USR şi am văzut şi acolo ce înseamnă legăturile politice care, de fapt, de multe ori contravin interesului public şi, ca atare, am făcut o promisiune publică că voi candida independent. Mă ţin de această promisiune publică. Chiar dacă ulterior echipa mea a făcut un partid local, echipa a făcut un partid local pentru că oamenii ne-au zis «ce vei face singur în faţa unui Consiliu Local ostil?» şi atunci am luat decizia, OK, atunci hai să avem şi noi echipa reprezentată în Consiliul Local, dar, repet, sunt independent şi voi rămâne independent”.

Referitor la funcționarii publici, care nu au ce căuta pe funcțiile deținute, a dat și câteva nume: directorul societăţii de transport public, Nicolae Alexandri, directorul Poliţiei Locale Ploieşti şi city-managerul oraşului, naşii lui Andrei Volosevici, dar şi directorul de la CSM Ploieşti, Dănuţ Burghelea.

„Nu mă duc acolo să dau afară oameni, cu câteva excepţii pe funcţii publice critice de conducere, unde au fost plantaţi tot felul de politruci care nu au ce căuta în funcţiile publice respective. În rest, îmi doresc un parteneriat cu oamenii angajaţi în primărie, indiferent cum au ajuns acolo, oricum legea îi protejează, indiferent de opţiuni politice. (…) Îmi doresc performanţă, servicii publice de calitate pentru ploieşteni şi respect pentru ploieşteni. (…) Eu sper să o facă singuri, fără scandal, fără probleme. Trebuie să înţeleagă că Ploieştiul a luat o decizie şi ei nu sunt parte din viitorul administrativ”, a concluzionat Polițeanu.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *