În unele locații, din Prahova, s-a suspendat transportul voturilor către locațiile Birourilor Electorale

Administrație| 11.06.2024| 247| 0| Virgil Rădulescu

Desi numaratoarea voturilor a fost finalizată, s-a suspendat transportul voturilor către locațiile Birourilor Electorale, context în care atribuțiile structurilor Ministerului Afacerilor Interne, și mă refer aici la Poliția Română, la Jandarmeria Română și la celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au drept atribuții pe siguranța acestor locații, la zona exterioară a acestora.

Personalul Ministerului Afacerilor Interne nu are acces în incinta în care sunt tinute materialele electorale, în care sunt tinute voturile, procesele verbale sau celelalte materiale electorale.

De asemenea, personalul Ministerului Afacerilor Interne nu participă la numărarea voturilor, nu avem atribuții în acest sens.

Avem atribuții în ceea ce privește siguranța transportului materialelor electorale de la secția de votare către locurile de depozitare și ne referim aici la Birouri Electorale sau la celelalte zone în care sunt depozitate aceste materiale.

Acele locații sunt sigilate și predate de catre președinții sau de către reprezentanții Birourilor Electorale sau celelalte zone unde sunt depozitate, pe proces verbal structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Acea încapere este sigilată, nimeni nu mai are acces în acea încapere, și nici personalul Ministerului Afacerilor Interne, bineînteles, până cand aceste locații vor fi predate de către personalul Ministerului Afacerilor Interne către președinți, tot pe bază de proces verbal.

Au fost transmise către structurile Ministerului Afacerior Interne dispoziții clare să filmeze toate aceste predări, primiri și predări de locație, astfel încât totul să fie transparent, totul sa fie filmat. De asemenea, în afara transportului acestor materiale electorale, cum am spus și anterior, colegii noștri vor asigura doar zona exterioară a încaperilor în care sunt depozitate aceste materiale electorale.

Comunicat IPJ Prahova

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *