Deputatul independent Mihai Laurențiu Polițeanu a anunțat că a fost ales primar al municipiului Ploiești

Administrație| 10.06.2024| 992| 0| Virgil Rădulescu

Deputatul independent Mihai Laurențiu Poliţeanu a anunţat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că a fost ales primar al municipiului Ploieşti în urma scrutinului electoral de duminică: „De astăzi sunt Primar ales al Ploieştiului, din octombrie noul Primar al Ploieştiului”.

Mihai Poliţeanu, deputat ales pe listele USR în 2020, şi candidat independent pentru Primăria Ploieşti, îşi anunță victoria la alegerile din municipiul reşedinţă a judeţului Prahova.

„Dragi ploieşteni, vă mulţumesc pentru că vă pasă de oraşul nostru. Sunt copleşit şi onorat de încrederea pe care mi-aţi acordat-o! (…) Dragi ploieşteni, această victorie vă aparţine. Aţi îngenuncheat un sistem corupt, osificat de 3 decenii la conducerea Ploieştiului. Echipa mea a înfăptuit un miracol nemaiîntâlnit la nivel naţional arătând că o echipă de cetăţeni oneşti şi determinaţi poate trezi la viaţă o comunitate care să privească spre viitor cu speranţă. De astăzi sunt Primar ales al Ploieştiului, din octombrie noul Primar al Ploieştiului”, scrie deputatul Mihai Poliţeanu pe Facebook.

Polițeanu, fost preşedinte al USR Prahova, a demisionat din USR şi a activat ca parlamentar independent.

Susţinut de câţiva foşti colegi de partid şi de câţiva activişti din societatea civilă, el ş-a lansat candidatura având alături mişcarea politică „Noi, Ploieştenii”.

Conform rezultatelor neoficiale centralizate la partide, Poliţeanu a fost votat de peste 25% dintre alegătorii din Ploieşti, obţinând cu aproximativ patru procente mai mult decât candidatul PNL, Bogdan Nica, cel care în ultimii ani a condus Spitalul Judeţean din Ploieşti şi cu cinci procente mai mult decât edilul în funcţie, Andrei Volosevici (PSD).

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi %
POLIŢEANU MIHAI-LAURENŢIU 13.057 25,06%
NICA BOGDAN-CRISTIAN 10.606 20,36%
VOLOSEVICI ANDREI-LIVIU 10.104 19,39%
ENESCU RĂZVAN 6.132 11,77%
DOLNICEANU SIMONA-ELENA 4.737 9,09%
SĂRARU ALEXANDRU-FLORIAN 3.816 7,32%
TOMA-COCHINESCU CRISTINA 1.488 2,86%
URZEALĂ IONUŢ-MIHAIL 1.023 1,96%
DORU MARIAN 720 1,38%
BECIU NARCIS-CĂTĂLIN 419 0,8%

Mihai Polițeanu are 47 de ani și potrivit site-ului său, este absolvent al Liceului Mihai Viteazul din Ploiești, licențiat în Filosofie al Universității București și absolvent, cu bursă în străinătate, al Masteratului de Studii ale Naționalismului din cadrul Universității Central Europene. A mai urmat complet cursurile Masteratului Studii Comunitare al Facultății de Drept, Universitatea București, fără disertație.

Mihai Polițeanu susține că va urma trei direcții de bază:

  1. Rezolvarea cu prioritate a nevoilor de bază ale orașului: termoficarea, curățenia și înverzirea orașului, traficul și infrastructura de mobilitate, canalizarea și asfaltul în zonele uitate ale orașului, siguranța fizică a ploieștenilor, transparența și reconectarea administrației locale cu comunitatea;

2) Deconectarea mafiei PSD-PNL de funcțiile publice critice și deconectarea firmelor de partid de banii ploieștenilor;

3) Un Ploiești european și modern: oraș cu zonă pietonală reală, cu parcuri curate și îngrijite, cu străzi verzi, cu piste de biciclete sigure, cu locuri de parcare trasate în zonele rezidențiale, cu evenimente culturale și artistice, cu o comunitate activă și implicată în administrarea orașului și un primar cinstit care se află pe stradă și în legătură directă și permanentă cu oamenii.

Programul pentru Ploiești al primarului ales Mihai Polițeanu, poate fi consultat AICI

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *