Prahoveni reținuți pentru săvârșirea unor infracțiuni

Justiție| 06.06.2024| 287| 0| Virgil Rădulescu

Bărbat reținut de polițiști pentru violență în familie și lovirea sau alte violențe

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Ciorani, au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât aceasta cât și actualul concubin ar fi fost agresați de fostul său soț.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat apelanta, o femeie de 28 de ani și un bărbat de 33 de ani.

Din primele verificări, a reieșit faptul că pe fondul unor discuții anterioare, cei doi ar fi fost agresați fizic de către un bărbat de 28 de ani, în calitate de fost soț al apelantei.

În urma completării formularului de evaluare a riscului, în baza răspunsurilor date de persoana vătămată a rezultat că există risc iminent, fapt ce a condus la emiterea Ordinul de Protecție Provizoriu.

Ulterior, în baza probatoriului administrat față de bărbatul de 28 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și lovire sau alte violențe.

Bărbat reținut pentru 24 de ore, de polițiștii Poliției municipiului Ploiești pentru săvârșirea a două infracțiuni

În dimineața zilei de ieri, 5 iunie a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către o femeie de 34 de ani, din municipiu cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi înțepat patru anvelope de la două autoturisme, care aparțin familiei acesteia, care se aflau în parcarea blocului unde locuiește.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând faptul că aspectele sesizate se confirmă.

Din verificările efectuate, a fost identificat bănuitul, de 36 de ani, din municipiu, fostul concubin al surorii apelantei, față de care a fost emis de către Judecătoria Ploiești un ordin de protecție pe o perioadă de 12 luni prin care acesta este obligat să păstreze o distanță de minimum 300 de metri față de sora apelantei, cât și de locuința acesteia, cele două femei locuind împreună.

În urma unor activități investigativ-operative, bărbatul a fost depistat în municipiul Ploiești, și condus la sediul unității de poliție în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat, față de bănuit a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și încălcarea de către persoana împotriva căreia s-a emis un ordin de protecție a oricăreia dintre masurile acestuia.

Bărbat reținut de polițiști pentru comiterea mai multor furturi din supermarket

La data de 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat ar fi sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unui supermarket din zona de sud a municipiului.

Deplasați la fața locului, a fost identificat și depistat bănuitul, un bărbat de 37 de ani, din municipiu.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul ar mai fi săvârşit alte fapte similare, astfel ca, în baza probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Depistați la volan, deși consumaseră alcool sau aveau exercitarea dreptului de a conduce suspendată

La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 17.45, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Valea Doftanei, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe DJ 207, în comuna Șotrile au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comună.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Seara trecută, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați despre faptul că pe strada Gh. Gr. Cantacuzino s-a produs un eveniment rutier, cu pagube materiale.

Deplasați la fața locului, din primele verificări a reieșit faptul că, impactul a avut loc între două autoturisme conduse de doi bărbați cu vârstele de 35, respectiv 56 de ani, ambii din municipiul Ploiești, care circulau în același sens, către DN 72.

În urma testării cu aparatul etilotest, în cazul bărbatului de 35 de ani, acesta a indicat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterio fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *