Dosar penal pentru neglijență în serviciu în cazul bărbatului care a murit la Centrul Rezidențial „Conacul Bunicii”

Sănătate| 05.06.2024| 148| 0| Virgil Rădulescu

Polițiștii prahoveni au deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu în cazul bărbatului care a murit la „Conacul Bunicii” din Câmpina, după ce fusese internat peste doi ani la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice.

După decesul bărbatului de 59 ani, fiul său a acuzat Centrul, unde tatăl său fusese internat mai bine de doi ani, de „tratament necorespunzător”, precizând că pentru 4.200 lei, suma pe care a plătit-o pentru ultima lună în care tatăl său a fost internat la ”Conacul Bunicii”, calitatea serviciilor este cu mult sub nivelul minim al cerințelor minim umanitare.

Daniel Andrei Ionescu, din Câmpina, al cărui tată s-a stins din viață la numai 59 ani, a transmis un mesaj la Câmpina TV:

„Tatăl meu a fost internat la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Conacul Bunicii din Câmpina începând cu data de 2 martie 2022 și până la decesul său pe 21 mai 2024. Acesta a decedat la Spitalul Câmpina la mai puțin de 24 de ore după ce a fost transportat acolo, din cauza unui tratament necorespunzător primit la acest centru.
La momentul sosirii la spital, tatăl meu se afla într-o stare foarte gravă, având pneumonie, tensiune arterială 80/60 mmHg, febră de 40° C și saturația de oxigen de 85%. Personalul medical din spital mi-a confirmat că tatăl meu nu era îngrijit corespunzător, fiind nespălat și prezentând urme de materii fecale uscate pe corp. De asemenea, tatăl meu prezenta semne de denutriție cronică, ceea ce indică o perioadă lungă în care necesarul caloric zilnic a fost mult sub limitele normale.
Personalul centrului ne-a informat despre starea tatălui meu abia în ultimul moment, când era deja într-o stare de sănătate alterată și într-o condiție generală foarte gravă. Este de neconceput cum un centru de îngrijire poate să trateze un om cu atâta nepăsare, fără a anunța familia la timp pentru a putea interveni.
Menționez că tatăl meu a fost vizitat de mine și de fosta lui soție pe 6 mai 2024, când starea sa era relativ bună. Pneumonia nu poate debuta atât de brusc și sever, ceea ce indică o îngrijire extrem de deficitară din partea acestui centru, combinată cu lipsa alimentației adecvate pe o perioadă îndelungată”.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au fost sesizaţi, la data de 29 mai a.c., de către un bărbat din municipiu, despre faptul că tatăl său ar fi fost internat într-un centru de îngrijire având suspiciunea că nu ar fi fost îngrijit corespunzător. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat de 59 de ani, ar fi fost internat într-un centru de îngrijire în cursul lunii martie 2022”, a transmis, marţi, IPJ Prahova.

La data de 20 mai, bărbatul în cauză a fost transportat de la centrul de îngrijire la o unitate medicală, unde a doua zi z murit.

IPJ Prahova a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu, continuând cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs decesul bărbatului de 59 ani.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *