Consilier superior în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, reținut pentru trafic de influență

Justiție| 05.06.2024| 522| 0| Virgil Rădulescu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus, astăzi, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 iunie 2024, a inculpaților G.M., pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, și respectiv NAE NICOLETA LUCIA, consilier superior în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Procurorii DNA din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au început, miercuri, urmărirea penală şi au reţinut două persoane într-un dosar de trafic de influenţă şi complicitate la această infracţiune.

Cei doi inculpați au cerut unui om de afaceri 60.000 de euro, pretinzând că îl pot ajuta să obţină radierea a două firme care înregistrează datorii la bugetul de stat.

„În perioada ianuarie – iunie 2024, inculpatul G.M., direct sau prin intermediul inculpatei Nae Nicoleta Lucia, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma totală de 60.000 euro din care a primit iniţial 5.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcţionarii publici din cadrul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi că-i va determina pe aceştia să dispună, cu încălcarea normelor legale în vigoare, radierea a două societăţi comerciale ce aparţineau martorului şi care înregistrau datorii la bugetul de stat. În contextul menţionat mai sus, la data de 04 iunie 2024, inculpatul G.M. ar fi primit de la martor suma de 20.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, potrivit unui comunicat al DNA.

Intervenția, potrivit unor surse, ar fi fost direct către șeful AJFP Giurgiu. Banii erau dați de un afacerist prin intermediul funcționarei.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, iar astăzi cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Nae Nicoleta Lucia, reţinută pentru corupţie, este consilier superior în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, dar lucrează în judeţul Giurgiu. În ultimii ani a activat pe postul de consilier superior clasa I, gradul 5 la Serviciul Fiscal Orăşenesc Boltintin Vale. Conform declaraţiei de avere, depuse în anul 2023, Nae Nicoleta Lucia a primit un salariu mediu lunar, în 2022, de aproape 7.000 de lei.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *