ANM anunță ‘potopul’ în România. Prahova sub Cod Galben de vijelii și grindină

Actualitate| 03.06.2024| 199| 0| Petrache Ecaterina

Meteorologii au emis luni două averizări de Cod portocaliu și respectiv Cod galben de ploi torențiale și furtuni,pentru trei sferturi din țară.

Prahova, alături de județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Ialomița, Călărași, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt sunt sub avertizare Cod galben, care intră în vigoare de astăzi de la ora 12.00, până marți la ora 3.00.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Avertizarea Cod portocaliul intră în vigoare tot astăzi, de la ora 15.00, pentru 16 județe din țară, valabil până marți dimineața. Potrivit ANM, sunt vizate județele Bihor, Sălaj, Cluj, Mureș, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea și Argeș, informează Mediafax.

În aceste zone vor fi intensificări ale vântului, rafale în general de 60-80 km/h, vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *