UE pregătește taxe vamale pentru comenzile Shein și Temu. De ce să nu plătească oamenii mai mult?

Social| 30.05.2024| 287| 0| Petrache Ecaterina

UE impune tot mai multe reglementări care să scoată mai mulți bani din buzunarele oamenilor. Mai nou intenționează să impună taxe vamale pentru toate comenzile provenite din afara spațiului comunitar, vizând direct site-urile populare de comerț online Shein și Temu. Această măsură face parte dintr-un amplu proiect de reformă vamală propus de Comisia Europeană și aprobat preliminar de Parlamentul European în martie 2023.

Reforma vizează desființarea limitei de 150 de euro pentru produsele scutite de taxe vamale, o măsură ce ar afecta direct prețurile produselor vândute de Shein și Temu. Potrivit Comisiei Europene, în 2023, două miliarde de colete cu valoare sub 150 de euro au intrat în UE, multe dintre acestea consider comisia că ar fi subevaluate pentru a beneficia de scutiri de taxe. Cei care cumpără de pe aceste site-uri știu însă că prețurile produselor sunt mici. Cea care susține ferm măsura este Germania, prin vocea Ministrului de Finanțe Christian Lindner și a asociației de comerț cu amănuntul Handelsverband Deutschland (HDE).

Reprezentanții Shein și Temu au negat acuzațiile conform cărora ar împărți pachetele pentru a evita plata taxelor. Shein susține că respectă toate reglementările locale și că prețurile competitive sunt datorate modelului de afaceri bazat pe tehnologie și lanțul de aprovizionare flexibil. Temu, deținut de Pinduoduo Holdings, a subliniat eficiența operațională și competențele lanțului de aprovizionare ca fiind factorii principali ai expansiunii rapide, nu scutirile de taxe.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *