Lăsat liber, „creierul” mafiei imobiliare din Ploiești, Vlad Nichita, s-a întâlnit cu păgubiții ca să-i mai ducă cu vorba… Nepăgubitul jurnalist Stavri nu a fost prezent, căci are acte! – DOCUMENTE

Investigații| 28.05.2024| 1056| 0| Gazarul

Avocatul Vlad Nichita a fost arestat preventiv în megadosarul înșelătoriilor imobiliare „White Tower”. Apoi a continuat arestul la domiciliu. La domiciliul… fostei soții, Elena Nichita, implicată și ea în promisiuni de vânzare-cumpărare prin firma Tasty-Fasty. Apoi, Nichita Vlad a fost pus sub control judiciar. Apoi liber să se întoarcă și la birou, adică tocmai de unde dirija imobiliarele ca avocat și ca fabricant de insolvențe. Și toate acestea în ciuda faptului că, la vremea când a fost informat că va fi reținut, a încercat să fugă din țară. 

Un adevărat atlet, am putea spune, fiind obișnuit cu fuga. De altfel, simțind pericolul anchetării, la sfârșitul anului trecut, a plecat pe meleaguri exotice, dar s-a întors. Apoi, potrivit anchetatorilor, a fugit de la accidentul mortal pe care l-a provocat în București.

Încă nu se știe dacă Nichita a promis procurorilor că păgubiții își vor retrage plângerile, cert este că fost prezent la o întâlnire de taină cu aceștia, săptămâna trecută. Din toată pledoaria sa se deduce că persoanele păgubite ar mai trebui să plătească dacă vor să intre în posesia apartamentelor pe care se credeau proprietari. Probabil, avocatul Nichita a făcut un calcul simplu, pe premisa „celui bogat i se va mai da, celui sărac i se va lua și ce nu are”.

În rest, Nichita a aruncat pisica moartă în ograda partenerilor Lupu (mamă și fiu), asta ca să moară și capra vecinului. Și a negat că el s-ar fi ocupat de insolvența PFA Lupu Mărioara Domnica, deși prin aceste insolvențe a devenit dezvoltattor imobiliar.

Vlad Nichita a fost prezent alături de colaboratoarea sa, avocat Denisa Marinescu și un avocat din partea lui Daniel Ștefănescu.

Anchetatorii vor să recupereze prejudiciul, însă apartamentele din complexul rezidențial au fost vândute și revândute între firmele aparținând dezvoltatorilor imobiliari, Lupu Mihai și Lupu Mărioara Lupu, concubina lui Lupu, Tache Cristina, care se asociase cu Vlad Nichita, și firmele fostei soții a acestuia. Culmea, prin instanță, Nichita Elena, prin firma sa, o evacuează pe… Lupu Mărioara dintr-un apartament din White Tower!!!

Mai mult, deși Lupu Mărioara Domnica PFA declarase falimentul firmei, din luna august 2023, vânzările de apartamente din complexul rezidențial continuau. Când a fost devoalată mafia imobiliară din Ploiești, atât de presa locală, cât și cea națională, unele acte au fost semnate la București.

„În continuarea activităţii infracţionale, un avocat din cadrul Baroului Prahova (n.r. Vlad Nichita), prin înţelegere cu reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, a folosit două societăţi comerciale, pe care le controla în fapt, pentru a declanşa procedura falimentului dezvoltatorului imobiliar, astfel încât persoanele vătămate să fie în imposibilitatea de a-şi recupera prejudiciul”, explicau anchetatorii.

„Anterior deschiderii procedurii de insolvenţă, reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, împreună cu avocatul şi alte persoane, au urmărit lichidarea frauduloasă a activelor din patrimoniu, prin cesiunea cu titlu gratuit a unor bunuri imobile şi retrageri considerabile de sume de bani din conturile entităţii economice. Reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar au fost asociaţi cu avocatul în cadrul edificării Complexului de locuinţe City Gate din Ploieşti. În prezent, reprezentanţii dezvoltatorului s-au retras din acest proiect de dezvoltare imobiliară, locul acestora fiind luat de către o altă societate comercială care a devenit asociatul în afaceri al avocatului!, se mai arăta în comunicatul transmis la sfârșitul lunii februarie a.c.

Alte apartamente au fost „vândute” sau donate ca recompense pentru cei care au sprijinit „afacerea”, cum este și cazul jurnalistului Cătălin Stavri care, prin soție și mamă, a obținut 7 apartamente la „prima strigare”, la a doua a mai luat două!

Deși cele două femei, soția Stavri Roxana și mama jurnalistului, Helțel Adriana, s-au înscris la masa credală, cererile lor au fost respinse întrucât nu s-a putut dovedi efectuarea sumelor plătite pentru contravaloarea apartamentelor respective. Detalii și documente AICI

Totuși, după cum reiese din extrasul cărții funciare, numele de mai sus figurează cu două apartamente și în City Gate, celălalt bloc din cartierul rezidențial.

Adică, tot într-un bloc cu probleme, încă nefinalizat, dar autorizat de Primăria Municipiului Ploiești unde, la Urbanism, au fost efectuate percheziții și, ulterior, procurorii au luat măsuri preventive față de cei  suspectaţi de favorizarea dezvoltatorilor imobiliari Lupu Marioara și Lupu Mihai. detalii AICI

În urma acestor percheziții, primarul Andrei Volosevici a declarat că nu a semnat nicio autorizație, că i s-a falsificat semnătura și s-a dezis de subordonații săi.

Mulți dintre cei păgubiți au declarat pentru Găzarul.ro că Stavri Cătălin și-ar fi exercitat presupusa influenţă pentru a determina persoane cu putere de decizie în administrația locală să dispună schimbarea destinației anterioare din clădiri de birouri în blocuri de locuințe.

Procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei și declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova cu privire la săvârșirea faptelor de trafic de influență, cumpărare de influență, luare de mită, dare de mită, coruperea alegătorilor și evaziune fiscală. Și, potrivit surselor noastre, săptămâna aceasta vor fi audieri care vizează alegerile locale, din Ploiești, din 2020,

După cum reiese din docuumentele de mai jos, Stavri și Costea (un apropiat al familiei Lupu, deținător de 32 de apartamente!!!) au același avocat, pe civil, în dosarul de insolvență. Desigur, doar o coincidență!

Avocatul lichidator a cerut judecătorului sindic anularea contractelor de vânzare-cumpărare ale lui Stavri pentru 6 apartamente și respectiv Costea Corneliu Claudiu cu 32… Detalii AICI

Documentele au fost semnate la un notar din București, în septembrie anul trecut, după ce dosarul de intrare în insolvență a firmei Lupu a fost depus la data de 09.08.2023…

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *