Încă un oraș european introduce taxă de intrare pentru vizitatori, pentru a reduce turismul excesiv

Actualitate| 28.05.2024| 184| 0| Petrache Ecaterina

Turismul atât de dorit de unii care își promovează intens afacerea și zona a început să fie contestat de alții. În ultima vreme, mai multe locații turistice au început să impună măsuri, în special taxe, care să diminueze fluxul mare de turiști. Recent, încă o localitate europeană alege să introducă taxă de intrare, pentru a combate turismul excesiv din zonă.

Orașul elvețian Lauterbrunnen reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase locuri. Este renumit pentru piesajele pitorești, pentru cascadele superbe, cum ar fi cascada Staubbach, cu o înălțime de 297m, dar și pentru numeroasele variante de drumeții din care turiștii pot să aleagă. Lauterbrunnen este una dintre destinațiile elvețiene care reușește să atragă în fiecare an mii de turiști din întreaga lume.

Autoritățile locale au început să se îngrijoreze cu privire la numărul tot mai crescut de vizitatori și au decis înființarea unui grup de lucru, pentru găsirea unor soluții în vederea limitării turismului excesiv. Deși orașul pitoresc are mai puțin de 800 de locuitori, străzile sunt extrem de aglomerate, iar chiriile au un preț ridicat. Una dintre ideile propuse de grupul de lucru este impunerea taxei de intrare în oraș pentru anumite categorii de vizitatori, au declarat autoritățile locale.

Taxa propusă ar urma să fie achitată online, prin intermediul unei aplicații instalate pe smarphone. Valoarea ei ar fi între 5 și 10 franci elvețieni (5-10,99 dolari). Taxa ar fi percepută turiștilor care vizitează orașul cu mașina pentru o zi.

„Excepția ar putea să fie turiștii care au rezervat o ofertă cum ar fi un hotel, sau o excursie în zonă, sau cei care ajung în oraș prin intermediul transportului public” a declarat primarul din orașul Lauterbrunnen, Karl Näpflin, potrivit Swiss Info.

În întreaga lume, peste 60 de destinații au ales să introducă taxa pentru turiști, în vederea limitării turismului excesiv. Veneția se numără printre primele orașe care au introdus acest gen de taxă și va continua să o facă până pe data de 14 iulie, dar a limitat și numărul turiștilor într- o zi, cu rezervări făcute online.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *