Competiţia naţională „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială” la care au participat 60 de echipe formate din 400 de liceeni, printre care și Prahova, a desemnat câștigătorii, informează Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF). „Peste 400 elevi finalişti, membri ai 60 de echipe, au concurat pentru 36 premii în valoare de peste 15.000 euro joi, 23 mai, la marea finală „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială” – ediţia a II a, cea mai amplă competiţie de planuri de afaceri, parte a programului naţional omonim dedicat liceenilor, iniţiat de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Universitatea de Vest din Timişoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor. Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei a fost însufleţită de ovaţiile celor 900 de participanţi care au reverberat la unison în ritmul bătăilor inimilor tinerilor entuziasmaţi”, se arată într-un comunicat conform AGERPRES.
Pe podium, după marea finală au urcat, pe locul trei, echipa Liceului Tehnologic „Constantin Cantacuzino” din Băicoi, având ca lider de echipă pe Barbieru Alexandra Ştefania şi profesor coordonator Carmen Petre.
Proiectul lor presupune producţia şi comercializarea de legume în sistem ecologic, destinate consumului în stare crudă, pentru persoane fizice sau jurdice din România/ străinătate, la o calitate ridicată, certificate de organele de drept. De asemenea, echipa Vala Check formată din elevii colegiul I.L. Caragiale Ploieștia a obținut Mențiune.
Marea finală a competiţiei naţionale a fost câştigată de echipa de elevi a Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea cu proiectul „Stay Fresh”. Echipa formată a impresionat membrii juriului cu ideea lor de afacere care presupune producţia şi vânzarea de sucuri naturale de fructe, fresh-uri şi shake-uri proteice.
În clasamentul final, pe locul al doilea s-a clasat proiectul „Think Box”, care produc jucării educaţionale din materiale reciclabile și care îi învaţă pe copii despre mecanisme şi principii fizice prin metode inovative de învăţare (experimente şi observaţii fizice şi mecanice), creat de elevii Colegiului Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti.
Valoarea totală a premiilor oferite anul acesta liceenilor, participanţi în cadrul maratonului, a depăşit 50.000 euro.
A doua ediţie a Maratonului pentru Educaţie Antreprenorială s-a desfăşurat timp de 210 zile și au participat peste 15.000 de elevi din peste 130 de licee, din 40 de localităţi situate în 20 de judeţe din ţară, inclusiv Capitala. Anul acesta au fost implicaţi peste 150 de antreprenori şi tot atâţia dascăli din întreaga ţară, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.
Cea de-a doua ediţie a programului „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială” a fost coordonată la nivel naţional de Gianina Ioniţă, director executiv al CONAF.
Marea finală a însemnat o pledoarie de idei inovatoare susţinută de tinerii aspiranţi la statutul de antreprenori, idei care variază de la soluţii pentru o alimentaţie sănătoasă, la utilizarea lânii în scopuri agricole – atât ca material izolant, cât şi în industria cosmetică. De asemenea, un grup de tinere creatoare a impresionat audienţa cu un model de afacere pentru upgradarea şi personalizarea hainelor, demonstrând o abordare unică şi sustenabilă în modă.
Lasă un răspuns