Român anchetat pentru trădare

Justiție| 24.05.2024| 292| 0| Petrache Ecaterina

Un cetățean român a fost reținut joi, 23 mai, și este anchetat de procurorii DIICOT- Structura Centrală, pentru trădare.

Procurorii susțin că acesta ar fi supravegheat obiective militare de pe teritoriul României și a transmis apoi informații către diplomați ai Ambasadei Rusiei.

Din probatoriu administrat în cauză reiese faptul că, începând cu anul 2022, acesta a supravegheat obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în zona Tulcea, colectând informații cu caracter militar, inclusiv fotografii, privind tehnica militară de luptă dar și deplasări ale personalului în zona graniței cu Ucraina, pe care le-ar fi transmis ulterior unor diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, conform DCNEWS.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă”, au informat procurorii DIICOT, în cursul zilei de vineri.

Curtea de Apel București, sesizată în acest caz, a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală şi ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurilor subordonate.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” , iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic şi de Criminalistică al DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *