O nouă finanțare pentru Spitalul de Pediatrie Ploiești

Sănătate| 24.05.2024| 293| 0| Petrache Ecaterina

Municipiul Ploiești a obținut finanțarea prin  PNRR, pentru proiectul “Sisteme informatice și infrastructură digitală pentru Spitalul de Pediatrie Ploiești”, după evaluarea proiectelor depuse în cadrul axei dedicate acestui domeniu.

Obiectivul investiției constă în dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanță a datelor pentru a aborda calitatea acestora și schimbul eficient în cadrul diferitelor instituții administrative, unități sanitare, furnizori de servicii, pacienți.

Printre rezultatele proiectului se numără accesibilitatea și căutarea rapidă a informațiilor, reducerea erorilor și a întârzierilor, eficientizarea furnizării de asistență medicală prin digitalizarea spitalului și îmbunătățirea rezultatelor tratamentelor prescrise pacienților.

Digitalizarea va permite îmbunătățirea rezultatelor tratamentelor prescrise pacienților. Atunci când pacienții au acces la dosarele lor medicale și își pot urmări propriile date de sănătate, există o mai mare probabilitate ca aceștia să acorde o atenție sporită stării lor de sănătate și să solicite un tratament timpuriu pentru afecțiunile medicale. Indirect, prin tratarea timpurie sau prevenirea unor boli, pot fi  reduse și costurile sistemului medical, la nivel județean sau național.

Valoarea totală a proiectului este 2.464.610,42 lei (fără TVA), respectiv 2.932.886,40 lei (inclusiv TVA).

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *