Copiii nu pot fi tatuați până la vârsta de 18 ani, nici măcar cu acordul părinților. Noi reguli pentru saloanele de înfrumusețare 

Actualitate| 24.05.2024| 401| 0| Petrache Ecaterina

Noi restricții pentru minorii care vor tatuaje sau piercinguri și nu numai. Printr-un Ordin dat de Ministrul Sănătății saloanele specializate și nu numai nu au voie să realizeze tatuaje persoanelor sub 18 ani. Nici până la acest ordin nu aveau voie decât cu acordul părinților. De această data ordinul este clar, interzis total. De asemenea, este interzis să efectueze proceduri de piercing corporal și implant dermal minorilor, cu excepția cazurilor în care aceste proceduri sunt realizate în zona urechii și cu acordul părinților.
Aceste prevederi sunt incluse în Ordinul nr. 1648/2024 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumuseţare şi saloanele de tatuaj, piercing şi implantare dermală, semnat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Ordinul prevede că în saloanele de înfrumuseţare sunt interzise proceduri medicale estetice invazive şi proceduri estetice pentru care se folosesc produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale.

Este interzis efectuarea piercingului la nivelul organelor genitale persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani cât și efectuarea de implanturi dermale la nivelul organelor genitale.

Ordinul ministrului Sănătăţii stabileşte totodată reguli clare după care trebuie să funcţioneze saloanele de înfrumuseţare şi cele unde se fac tatuaje. Actul normativ stipulează paşii care trebuie urmaţi înainte, în cursul şi după unele dintre procedurile care se fac în astfel de saloane, materialele utilizate, dar şi categoriile de profesionişti care au dreptul de a realiza unele dintre proceduri.

De asemenea, ordinul dispune, „În saloanele de înfrumuseţare sunt interzise efectuarea procedurilor estetice încadrate ca proceduri medicale estetice invazive şi proceduri estetice pentru care se folosesc produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale”.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *