Prețurile cu mult mai mari ale unor destinații turistice accesate de români, schimbă multe locații de vacanță

Social| 23.05.2024| 171| 0| Petrache Ecaterina

Perioada concediilor se apropie cu pași repezi și, dacă nu ați făcut-o cumva, alegerea destinației de vacanță va trebui bine cântărită. Anul acesta, românii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru mâncare și cazare, în unele destinații turistice accesate frecvent.

Pe lângă faptul că mai multe țări au introdus noi taxe pentru turiști sau le-au majorat pe cele existente, așa după cum scriam în articole anterioare, au crescut foarte mult prețurile la mâncare și cazare.

Spre exemplu în Turcia, trebuie să fiți pregătiți financiar pentru că prețurile au crescut și de două ori, comparativ cu anii anteriori. Acest lucru se întâmplă din cauza inflației care se apropie de 70%. Marea majoritate a scumpirilor vin din zona serviciilor de cazare, dar și a alimentelor.

Pentru un sejur ultra all inclusive, pentru două persoane, cu avionul inclus, prețul, anul acesta, este cu peste 700 de euro mai mare. Dacă în luna iulie a anului 2023, se putea găsi un sejur la prețul de 2.250 de euro, anul acesta îl vom găsi la 2.970 de euro, conform bugetul.ro. Cei care vizitează moscheea Hagia Sofia vor trebui să achite o taxă de intrare de 25 de euro.

În acest context, românii se reorientează spre cazări cu bucătărie sau chicinetă în Grecia sau alte destinații mai puțin cunoscute, dar mai ieftine.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *