Jurnalistul Cătălin Stavri implicat ca făptuitor în dosarele White Tower, Timbark și mafia tarabelor. În anchete este vizat și primarul Volosevici

Investigații| 22.05.2024| 1122| 0| Gazarul

Surse judiciare au declarat pentru Gazarul.ro că, la această oră, procurorii fac audieri în Dosarul Timbark, mafia închirierii tarabelor  de la Hale Ploiești și mafia imobiliară din Dosarul White Tower. Potrivit surselor noastre, jurnalistul Cătălin Stavri implicat în intermediedieri prin trafic de influență este și făptuitor. Totodată, în aceste anchete este vizat și primarul Andrei Volosevici.

Printre cei audiați se numără directorul tehnic de la Timbark, Florică, Titișor, denunțătorul Fane „Țiganu”, dar și fostul subprefect al județului Prahova, Maria Mihaela Duță, pe care Stavri se lăuda că el ar fi numit-o în funcție prin influența pe care o are asupra unor politicieni locali.

Denunțătorul Fane, implicat în această încrengătură, a formulat un denunț la Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției prin care reclamă mai multe persoane din administrația publică locală, dar și alte persoane publice de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, dare de mită, luare de mită, și chiar folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în partid.

Astfel, denunțătorul a precizat în fața procurorilor, printre altele, că pentru schimbarea destinației imobilului din clădire de birouri în clădire cu apartamente de locuit, jurnalistul Cătălin Stavri ar fi primit de la dezvoltatorul imobiliar Lupu Mihai un număr de patru apartamente, cu titlu de mită. Din declarația dată reiese că mita ar fi fost disimulată prin interpuși, respectiv mama numitului Lupu Mihai, Lupu Marioara, în calitate de vânzător, către mama numitului Stavri Cătălin, H.A., în calitate de cumpărător. Ulterior, potrivit denunțătorului, vărul său a cumpărat de la H.A. un apartament din respectivul complex imobiliar, plătind suma de 38.000 de euro, riscând acum să rămână atât fără apartament, cât și fără bani.

De asemenea, potrivit declarației, Stavri Cătălin și-ar fi exercitat presupusa influenţă pentru a determina persoane cu putere de decizie în administrația locală să dispună schimbarea destinației anterioare din clădiri de birouri în blocuri de locuințe.

Din facsimilele de mai jos, dar și din înregistrările ambientale puteți afla „metodele de lucru” practicate de deontologul Cătălin Stavri, din care reiese cum îi poate manipula pe șefii din administrația locală, inclusiv pe primarul Andrei Volosevici, pe care îl înjură că „nu e în stare de nimic!” Un adevărat păpușar printre marionetele administrației ploieștene care vorbește despre „smetiile” date și despre cum se împart foloasele între acoliții săi. Mai mult, cum a procedat, contra cost (mită), pentru a influența voturile pentru mandatul actual al primarului Andrei Volosevici pe care îl numea „omul meu”.

Procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei și declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova cu privire la săvârșirea faptelor de trafic de influență, cumpărare de influență, coruperea alegătorilor și evaziune fiscală.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *