Semnificația numelor Constantin și Elena. Cine au fost Sfinții Împărați Constantin și Elena

Magazin| 21.05.2024| 262| 0| Petrache Ecaterina

Sărbătoarea Sfintilor Împărați Constantin și Elena reprezintă una dintre cele mai importante sărbători ortodoxe.

Cine au fost Sfinții Împărați Constantin și Elena

Împăratul Constantin cel Mare a fost împărat roman între 306 și 337, devenind conducătorul Imperiului Roman după ce l-a înfrânt pe Maxentiu și Liciniu. El s-a născut în anul 272/274 și a murit în luna mai, 337. Împăratul Constantin a fost cel care a dat Edictul de la Milano, prin care a creștinismul devenea religie legală în Imperiul Roman alături de celelalte religii.

Împărăteasa Elena a fost mama lui Constantin cel Mare. Ea s-a convertit la creștinism și a făcut un pelerinaj în Palestina și în provinciile răsăritene. Ea a găsit moaștele Sfintei Cruci a lui Hristos și rămășițele celor trei magi.

Semnificația numelor Constantin și Elena
Numele “Constantin” provine din limba latină și înseamnă “cel care este hotărât, statornic, ferm”, de unde și substantivul „constant”.

La fel de încărcat de semnificații este prenumele Elena, care provine din greacă și semnifică „torță, făclie, strălucirea soarelui”, ceea ce ne arată un om bun si credincios, prin exemplul vieții sale

În concluzie, alegerea numelor Constantin și Elena pentru botez aduce cu sine o semnificație puternică și o legătură cu istoria creștinismului și valorilor sale.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *