George Moise, sg. maj. ISU Prahova, vicecampion la Campionatul European de Powerlifting. România – locul trei în clasamentul națiunilor

Sport| 19.05.2024| 300| 0| Virgil Rădulescu

Peste 20 de țări s-au aflat la startul la Campionatul European de Powerlifting, desfășurat în perioada 6-11 mai, la Hamm, Luxemburg, sportivii români obținând un total de 33 de medalii: 2 de aur, 9 de argint și 22 de bronz, rezultate care au adus locul al treilea pentru România, pentru prima dată în istoria competițiilor continentale de seniori.

România obține pentru prima dată în istoria competițiilor continentale de seniori locul trei pe echipe. Campionatul European de Powerlifting din Luxemburg, capitala mondială a acestui sport a arătat lumii că România este o forță greu de neglijat la acest nivel. Powerliftingul, pentru România, se înscrie astfel definitiv în rândul sporturilor care au produs marea performanță și care a demonstrat că pasiunea poate învinge tradiția.

Sg. maj George Moise, în vârstă de 28 de ani, din cadrul ISU Prahova, a devenit vicecampion european la powerlifting, fiind cea mai mare performanță a României în acest sport la categoria 66 kg.

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, sportivii beneficiind de trei încercări în fiecare stil de ridicare.
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *