Sindicatul Europol atrage atenția asupra dotării precare a polițiștilor, dând exemplu un conflict din Prahova – VIDEO

Social| 17.05.2024| 286| 0| Virgil Rădulescu

Sindicatul Europol atrage atenția, din nou, despre lipsa dotărilor necesare pentru ca poliţiştii să poată interveni eficient în conflictele stradale. Sindicaliştii au distribuit imagini în care mai mulţi agenți de poliție sunt înjuraţi şi ameninţaţi, în timpul unui scandal care a avut loc recent în Prahova.

„În situația unor conflicte stradale, polițistii nu au la îndemână mijloace de intervenție adecvate precum pistoalele cu electroșocuri care să conducă la descurajarea și imobilizarea eficientă a unor sociopați care pun în pericol siguranța cetățenilor.
În cazul de față, colegii noștri din cadrul IPJ Prahova au fost nevoiți să gestioneze un conflict generat de persoane ce nu iși au locul în libertate mai mult pe calea dialogului până la sosirea în sprijin a luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Iar dacă în primă fază, 3 indivizi au fost reținuți pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice, instanța a decis că aceștia nu prezintă un pericol public, punându-i în libertate.
Numai după ce Parchetul a contestat măsură instanței, în urma presiunii societății civile și a reprezentanților mass-media cu privire la imaginile revoltătoare, cei 3 indivizi care au înjurat, amenințat și care au atentat la integritatea fizică a polițiștilor, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.
În orice alt stat civilizat nu am fi asistat la astfel de bâlbe ale sistemului judiciar, însă în statul de drept intitulat „România” întâlnim și judecători care fac prezența în sala de judecată a persoanelor vătămate, persoane care din păcate sunt decedate.”, au scris, joi seară, reprezentanții Sindicatului Europol pe pagina Facebook.
Astăzi, pe pagina Facebook a Sindicatului apare o altă postare:
„În imaginile din spatele camerei nu se poate observa gunoiul din localitatea Boldești-Scăeni, județul Prahova, însă este important să reținem că acesta a fost cultivat de-a lungul timpului de către guvernanți, indiferent de coloratura lor politică.
Iar din acest motiv, cetățenii onești sunt nevoiți să-l ocolească zilnic, în timp ce polițiști încearcă să-l culeagă de pe străzi și să-l prezinte în fața justiției, fără a avea totuși instrumentele legislative corespunzătoare pentru a ne face un bine noua, tuturor.
Acesta este rezultatul campaniilor zilnice, pline de demagogie, ale politicienilor care ne servesc expresii fără conținut, cum ar fi „preocuparea pentru siguranța cetățeanului” sau „egalitatea de tratament”.
Din cauza oamenilor politici care astăzi fac băi de mulțime pentru a mima preocuparea față de siguranța celor cărora le cer voturile, orice infractor poate înjura un polițist de câte ori dorește deoarece este conștient că va primi doar o banală amendă, în timp ce un polițist care își pierde cumpătul și răspunde cu aceeași monedă se va alege cu un dosar penal pentru infracțiunea de purtare abuzivă riscând să rămână fără loc de muncă.
Dacă veți considera ca polițiștii sunt slab pregătiți, sau fricoși, în cazul de față, vă recomandăm să vă îndreptați aceste concluzii împotriva celor ce ajung în Parlament și emit legi permisive care creează avantaje pentru infractori și decimează, din punct de vedere juridic, polițistii care ar trebui să vă apere.”
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *