Altercație între deținuți la Penitenciarul Ploiești. Rudele celui agresat, un interlop, au devenit recalcitranți în fața penitenciarului

Investigații| 17.05.2024| 350| 0| Virgil Rădulescu

Potrivit unor surse, interlopul Raşpa a fost agresat, joi, de mai mulţi deţinuţi în Penitenciarul Ploieşti, conflictul pornind de la un meci de tenis. Polițiștii au fost nevoiți să intervină și a doua oară, întrucât, în faţa penitenciarului, rudele celui agresat s-au adunat să îşi manifeste nemulţumirea. Nouă persoane au fost amendate.

„La data de 16 mai a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Secției nr.3 de Poliție Ploiești au fost sesizați despre faptul că în incinta unui penitenciar din municipiul Ploiești un deținut ar fi fost agresat de alți deținuți. În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilindu-se faptul că în urma unui conflict verbal, spontan, privind un meci de tenis dintre deținuți, un bărbat de 28 de ani ar fi lovit în zona capului un alt bărbat, de 38 de ani. Persoana vătămată a refuzat transportarea la spital, acordându-i-se îngrijiri medicale la fața locului. De asemenea, aceasta nu dorește să formuleze plângere cu privire la cele întâmplate. În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.”, a transmis IPJ Prahova.

Persoana agresată este interlopul Nicolae Gălățeanu, zis Raşpa, devenit celebru după ce, în iunie 2021, a uitat  în cabina de probe a unui magazin dintr-un mall, din nordul Capitalei, o geantă în care se aflau un pistol letal (Walther de 9 milimetri) şi un încărcător cu opt cartuşe.

„În urma altercației dintre cei doi bărbați, membrii familiei unuia dintre aceștia s-au deplasat în fața penitenciarului, manifestând un comportament recalcitrant. Astfel, în vederea restabilirii și menținerii ordinii și liniștii publice, la fața locului, în sprijin, au fost solicitați jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, dar și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Matei Basarab Ploiești. La scurt timp, situația a fost aplanată, în cauză fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare totală de 10.000 de lei.”, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *