Alimentul care încetinește activitatea cerebrală. Avertismentul neurochirurgului Vlad Ciurea  

Sănătate| 17.05.2024| 374| 0| Petrache Ecaterina

Specialiștii susțin că zaharul este un produs destul de periculos pentru sănătate. Iată însă că există un alt produs pe care românii îl folosesc zilnic, la fiecare masă și care este considerat periculos.

Prof. dr. Vlad Ciurea trage semnalul de alarmă și spune că trebuie să fim atenți la ce mâncăm pentru că putem pica în capcana creierului, care se bucură de toate alimentele care nu sunt beneficie. ”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. De la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a declarat renumitul neurochirurg, la Antena 3 CNN.

Vlad Ciurea susține că pâinea este alimentul care duce la starea de oboseală pe care o simțim adesea, în condițiile în care mâncăm o cantitate mai mare. Medicul recomandă să o evităm cât mai mult posibil ea putând să combată chiar efectul cafelei, încetinind activitatea creierului. ”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat renumitul neurochirurg.

Vlad Ciurea a oferit și soluții prin care putem scăpa de oboseală, stimulănd creierul. El recomandă fructele, ciocolata neagră care este bogată în substanțe benefice pentru creier, zahărul din ștevie și mierea de albine.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *