Spectacolul evadărilor în poliția penitenciară

Social| 15.05.2024| 392| 0| Gazarul

FSANP critică intențiile de destabilizare a Penitenciarului de Femei Ploiești Târgșorul Nou, de către directorul direcției pază din Aparatul Central al ANP. Vizat este comisarul șef de poliție penitenciară Ilie Marian, cel care a rezistat în funcția de director adjunct pază la Penitenciarul Rahova numai trei luni. Acesta, prin controalele trunchiate și cu ajutorul unor marțafoi, neisprăviți, încearcă să elimine din sistem directorul adjunct Mircea Decu.

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța bate România, deși țara noastră conduce detașat la evadări. Aproximativ 7 evadări, dintre care ultima a fost de o gravitate care a spulberat grav imaginea Poliției penitenciare. Un criminal a evadat și a traversat toată țara, pentru că un șef habarnist, care nu dă doi bani pe polițiștii de penitenciare agenți (chiar dacă domnia sa a fost până mai ieri agent, dar unii uită de unde au plecat…), a acționat deșănțat și a pus în pericol siguranța misiunii, dar si cariera agenților din subordine, care riscă acum să plătească incompetența unui șef improvizat.

Ce s-a întâmplat în Franța

Doi agenţi ai Administraţiei penitenciare au fost ucişi cu arme de război, iar alţi doi au fost răniţi, marţi, în Eure, în nordul Franței, în timpul unui atac armat asupra unei dube a închisorii, la o stație de taxare pe A154, la Incarville. Atacul a avut loc în jurul orei 11:00, ora locală (12.00, ora României).

Atrofia siguranței penitenciarelor, cauze…

Atrofia siguranței penitenciarelor este cauzată de faptul că Direcția Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar (DSDRP) din Adminsitrația Națională a Penitenciarelor (ANP) s-a concentrat în ultimii ani (1) pe vendete personale ale unor șefi din Aparatul Central și (2) pe fuga lor de responsabilitate si de realitatea operativă din penitenciare.  Nu e de mirare că unele unități penitenciare crapă la propriu, iar polițiștii de penitenciare care își desfășoară activitatea in contact direct cu deținuții reclamă că nu sunt sprijiniți deloc de șefii lor. Toate neregulile din penitenciare au fost spuse ”șefului pazei”, însă acesta era mult mai concentrat pe ”decapitarea” lui Mircea DECU de la Penitenciarul de Femei Ploiești Târgșorul Nou, decât de întărirea siguranței penitenciarelor și a polițiștilor de penitenciare înjurați și umiliți de deținuți, in pușcăriile pe care nu prea le-a vizitat in calitatea sa oficială de “stăpân” al pazei anepiste.

Descăpățânarea…

O vorbă românească înțeleaptă spune așa: ”Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea.”. Domnul Goe al poliției penitenciare (în umătoarele articole vă voi dezvălui cine e personajul și de ce l-am numit așa, dacă încă nu v-ați dat seama până acum cine e…) ar trebui să se aplece mai mult asupra propriei moralități și asupra proverbului românesc anteror enunțat, altfel va afla cu siguranță de înțeleapta vorbă românească la propria lui descăpățânare, care ve veni mai devreme sau mai târziu.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *