S-a schimbat legea. La ce alcoolemie vor rămâne șoferii fără permis timp de 10 ani

Actualitate| 15.05.2024| 232| 0| Petrache Ecaterina

Camera Deputaților a votat ieri, proiectul de lege privind înăsprirea pedepselor pentru cei care conduc un autovehicul sub influența alcoolului sau a drogurilor. Conform actului normativ, șoferii drogați sau cu o alcoolemie mai mare de 0,80 mg/l alcool pur în sânge vor avea o interdicție de a mai conduce de până la zece ani. Legislația actuală prevede că șoferii prinși în trafic cu o alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l în aerul respirat să fie amendați și rămân fără permis pentru 90 de zile, iar pentru cei cu o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge pedeapsa este închisoarea de la 1 la 5 ani sau o amendă penală.

Potrivit noii legi, șoferii beți sau drogați, care provoacă accidente soldate cu moartea victimelor, nu vor mai putea scăpa doar cu o pedeapsă cu suspendare ci vor fi condamnați la închisoare cu executare. Pedepsele privative de libertate sunt cuprinse între 15 și 25 de ani.

Legea votată ieri de Camera Deputaților, for decizional, va intra în vigoare după promulgarea de către președinte și publicarea acesteia în Mionitorul Oficial.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *