Percheziții într-un dosar privind achizițiile de măști și dezinfectanți în perioada pandemiei

Actualitate| 15.05.2024| 178| 0| Petrache Ecaterina

Cinci percheziții au fost efectuate în Bucureşti, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro din fonduri UE, pentru achiziţionarea de echipamente medicale în timpul pandemiei de covid 19, informează Agerpres.

Într-un comunicat al EPPO se arată că, în perioada 2020 – 2022, s-a constituit o reţea infracţională care viza achizițiile publice de măști, dezinfectanți şi echipamente medicale destinate spitalelor, şcolilor și nu numai, în beneficiul unor furnizori prestabiliţi, care s-au înţeles să facă parte din această schemă de fraudare.

Trei persoane cercetate au fost aduse la Biroul EPPO din Bucureşti în calitate de suspecţi.

Furnizarea de echipamente medicale a fost finanţată prin programul REACT-EU, un instrument financiar european pentru asistenţă în vederea ameliorării efectelor provocate de criza pandemică COVID-19. Se estimează că prejudiciul în acest caz este de 8 milioane de euro din bugetul UE.

Ancheta este în desfăşurare, pentru a stabili amploarea activităţilor infracţionale şi prejudiciul total cauzat.

La investigaţii participă Poliţia Română – Direcţia de Operaţiuni Speciale, Direcţia Generală Anticorupţie şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *