Atenție! Un nou drog periculos, descoperit în România

Actualitate| 14.05.2024| 159| 0| Petrache Ecaterina

Pe piața drogurilor din România a apărut un nou tip de comprimat, cu un personaj din jocurile Nintendo, Donkey Kong, care să atragă atenția, avertizează expertul antidrog Cătălin Ţone. În legătură cu acesta au fost emise alerte la nivel european, după ce un copil de 13 ani a murit după ce l-a consumat. Ţone a mai precizat că, în multe cazuri, drogurile sunt colorate artificial, au logouri şi ştampile ca să atragă tinerii, informează news.ro. ”Este un comprimat de ecstasy cu acest personaj, Donkey Kong (dintr-un joc Nintendo – n.r.), de culoare portocalie sunt comprimatele. Se produc în Olanda sau în Belgia. Ceea ce este semnificativ e că are o concentraţie mare de substanţă activă şi, în urmă cu câţiva ani, un adolescent de 13 ani din Ţara Galilor a fost găsit mort de supradoză în parc, iar dealerul lui, de 14 ani, ulterior a fost reţinut şi arestat. Şi au mai fost câteva crize în Marea Britanie şi în Belgia”, a declarat Cătălin Ţone, la Medika TV, luni seară.

Drogul Donkey Kong a fost depistat, în România, la Vaslui

Pericolul este că aceste comprimate au concentraţie foarte mare, de care consumatorul nu știe și care poate fi letală, spune expertul antidrog.

” Sunt droguri stimulante ale sistemului nervos central. Din punct de vedere juridic, sunt încadrate ca droguri de mare risc şi pedeapsa este cea mai mare, pentru traficarea şi deţinerea unor astfel de droguri pentru consum propriu…. este un obicei, o cutumă să se consume la festivaluri..”, a mai spus Cătălin Ţone. Expertul antidrog precizează că traficanţii caută să coloreze artificial drogruile, astfel încât acestea să devină cât mai atractive. ” ”Prin acest colorit şi aceste logouri se încearcă atragerea  noilor consumatori care să debuteze în consumul de drogrui şi cei care sunt deja dependenţi sau care au un obicei de consum, să  cumpere aceste comprimate. (…) O altă modalitate de a fi atractiv este drogul cunoscut ca şi cocaina roz. Este un coktail de droguri comups din cocaină, ketamină şi se adaugă şi  MDMA şi peste toate astea se adaugă coloranţi şi arome de căpşuni, cireşe”, a subliniat Cătălin Ţone.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *