IPJ Prahova: Te așteptăm în echipa noastră! – FOTO/VIDEO

Educație| 10.05.2024| 320| 0| Virgil Rădulescu

Ieri, 9 mai 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost prezenți în Ploiești Shopping City, pentru a se întâlni cu tinerii dornici de a avea o carieră de polițist, în contextul perioadei de înscriere la Şcoala de Agenți de Poliție „VASILE LASCĂR” Câmpina (1.340 de locuri) și Şcoala de Agenți de Poliție „SEPTIMIU MUREŞAN” Cluj Napoca (300 de locuri).

Timp de două ore, polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciul de Pregătire Profesională, Ordine Publică, Rutieră, Criminalistică, Resurse Umane, ai Biroului Siguranța Școlară, dar și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost atracția tinerilor, și nu numai, dornici să afle cum pot fi și ei colegi cu noi.

Activitatea de promovare a meseriei de polițist, precum și de informare despre modalitățile de admitere în cadrul unei unități de învățământ din Ministerul Afacerilor Interne, a fost primită cu entuziasm de tineri, care au venit special pentru a se întâlni cu noi.

Persoanele care au participat la eveniment au aflat despre cum pot deveni polițiști, urmând cursurile unei forme de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, dar au primit și răspunsuri la întrebările pe care le-au avut cu privire la această profesie, în urma prezentării de către polițiști a unor elemente specifice fiecărui domeniu prezentat în cadrul evenimentului.

Acestora li s-a explicat faptul că polițistul are o activitate diversificată și că pasiunile lor se pot regăsi în domeniile de activitate ale poliției, polițiștii prezenți cu o parte din dotările lor oferindu-le exemple din fiecare linie de muncă.

Totodată, polițiștii au reamintit tinerilor interesați faptul că mai sunt câteva zile în care se mai pot înscrie la concursul de admitere la școlile postliceale de agenți de poliție din Câmpina și Cluj, data de 14 mai fiind termenul limită.

De asemenea, în cadrul evenimentului am fost vizitați de o fetiță care își dorește să devină polițită, deși are o vârstă fragedă, noi așteptând-o cu o diplomă de onoare pentru ea, ca viitoare colegă a noastră. A fost surprisă să-și observe chipul desenat și înrămat, inserat în diploma primită, așezată printre materialele colegilor.

Anunțul de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, modelele documentelor și detaliile aferente celorlalte etape de desfășurare a concursurilor, pot fi accesate gratuit pe adresa de internet a I.P.J. Prahova, fiind disponibile AICI.

I.P.J. Prahova

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *