Acțiuni ale polițiștilor prahoveni pentru siguranța cetățenilor

Actualitate| 10.05.2024| 307| 0| Virgil Rădulescu

În ultimele 48 de ore, poliţiştii prahoveni au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru menținerea climatului optim de ordine și siguranță publică în județ.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au acționat în municipiul Ploiești, pe raza de competență a celor patru Secții Urbane de Poliție, în orașele Breaza, Boldești Scăeni, Vălenii de Munte, pe raza de competență a Secțiilor Rurale de Poliție Cocorăștii Colț și Valea Călugărească, în comunele Gherghița și poeienarii Burchii, dar și pe drumurile naționale ale judeșului și au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, constatând peste 320 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost oprite, pentru control, peste 700 de autovehicule, iar aproximativ 250 din conducătorii auto ale acestora au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest, în vederea prevenirii și combaterii conducerii de autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, pentru a reduce numărul de accidente rutiere produse pe fondul acestei cauze.

Au fost aplicate 109 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 82 bicicliștilor, 5 sancțiuni contravenționale pietonilor, iar restul pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 96.000 de lei, fiind reţinute 12 permise de conducere, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

De asemenea, conform Legii nr.61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, au fost aplicate în mai multe zone ale județului 18 sancțiuni, în contextul constatării unor astfel de fapte.

Polițiștii continuă acțiunile pentru siguranța traficului rutier și prevenirea evenimentelor negative și în perioada următoare, fiind la datorie în acest sfârșit de săptâmână, pe principalele artere din județ, și nu numai.

IPJ Prahova

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *