Primul Centru Național de Protonoterapie va fi construit în București, promite Rafila

Sănătate| 09.05.2024| 319| 0| Petrache Ecaterina

Studiul de piață pentru construcția primului Centru Național de Protonoterapie a fost demarat, a anunțat astăzi Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o postare pe Facebook.

Se pare că va fi primul din Europa de Sud-Est și va fi construit la Institutul Oncologic București.

„Protonoterapia se va face, pentru prima oară, în România! Un pas hotărât în direcția corectă, după cele 7 centre noi de radioterapie deblocate și finanțate de MS.  Astăzi am demarat studiul de piață pentru construcția, la Institutul Oncologic București, a primului Centru Național de Protonoterapie din Europa de Sud-Est. Este cea mai mare investiție în echipamente medicale destinate pacienților oncologici pe care a derulat-o Ministerul Sănătății. Este o datorie de onoare pentru noi să derulăm și să finalizăm proiectele pe care le începem”, a mai scris ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe Facebook.

Protonoterapia sau terapia cu protoni este un tip avansat de radioterapie utilizată pentru tratarea anumitor tipuri de cancer.

Terapia cu protoni este considerată una din cele mai  moderne forme terapeutice de combatere a tumorilor, iar principalul beneficiu este acela de a permite tratarea tumorilor localizate în zone sensibile sau a tumorilor mai dificil de abordat prin alte metode de tratament.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *