Escrocheria reducerii gramajului la produse și menținerea prețului a ajuns la urechile Guvernului. Ce măsuri vor fi luate

Economie| 09.05.2024| 318| 0| Petrache Ecaterina

A devenit deja o practică reducerea gramajului la anumite produse dar menținerea prețului. Situația a ajuns și la urechile Prim-ministrul Marcel Ciolacu care a declarat, la începutul ședinței de govern de astăzi, că “unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înșelăciune împotriva consumatorilor, este o scumpire camuflată, nejustificată economic, sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităților de control să intervină urgent”.

În tot acest timp cei care au această obligație nu prea au sancționat această practică.

Premierul a găsit însă și o alternativă. Ciolacu a afirmat că executivul va pregăti o reglementare după modelul francez: “producătorii să fie obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă prețul produsului a rămas neschimbat, și, evident, sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații”.

În Franța, măsura va intra în vigoare la 1 iulie, numai pentru magazinele cu suprafață de cel puțin 400 de metri pătrați. Mai concret, în primele două luni de la comercializarea produselor vizate, comercianții vor trebui să scrie pe ambalaj, vizibil și lizibil, că gramajul a crescut sau a scăzut cu un anume procent, dar și cum s-a modificat prețul produsului.

Legea franceză prevede amenzi de până la 3.000 de euro pentru persoane fizice și până la 15 mii de euro pentru persoane juridice.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *