Cardul de sănătate se schimbă

Sănătate| 08.05.2024| 178| 0| Petrache Ecaterina

Sistemului cardului național de sănătate va fi refăcut în totalitate, deoarece este vechi de aproape 16 ani, a declarant Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan. Cardul de sănătate va fi disponibil pe telefon, similar cardului bancar dar și în format fizic.

”Sistemul cardului de sănătate urmează să fie refăcut cap coadă. Va fi inclusiv într-un wallet în format electronic. Sistemul a fost făcut cu o tehnologie foarte veche, în urmă cu 16 ani. Nu ai cum să ți se dubleze numărul de beneficiari, să ai noi tehnologii, cu ceva ce nu s-a updatat tehnic în ultimii 16 ani”, precizează ministrul Digitalizării, conform Puterea.ro.

n această perioadă se derulează procedura de achiziție publică și urmează apoi ca sistemul să fie refăcut în totalitate. Cardul va fi disponibil atât în format fizic, cât și într-un wallet (portofel electronic).

Modernizarea platformei informatice a CNAS costă aproape 100 de milioane de euro, bani obținuți prin PNRR.

Bogdan Ivan, Ministrul Digitalizării a precizat că prin acest card ”va fi trasabil totul, adică nu se va putea să-ți fie prescrisă aspirină de 10 ori într-o zi și să fie și decontată. Va fi totul trasabil și transparent, ca să se știe ce se întâmplă cu banii statului român, plătiți de oameni prin taxe și impozite”.

Medicii de familie consideră că modernizarea acestui sistem, de altfel reclamat insistent de aceștia, este un lucru bun.

Ei vor trebui să suporte o serie de cheltuieli pentru achiziționarea noilor cititoare contactless.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *