Borusan Pipe va deschide o nouă capacitate de producţie țevi auto în Parcul Industrial Alinso din comuna Ariceştii Rahtivani

Economie| 08.05.2024| 225| 0| Virgil Rădulescu

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Ștefan Oprea, a anunţat că Borusan Pipe va deschide, în câteva luni, o nouă capacitate de producţie în Parcul Industrial Alinso, de pe raza comunei Ariceştii Rahtivani, din judeţul Prahova. El a adăugat va începe producţia de ţevi care intră în componenţa automobilelor, iar clienţii sunt Dacia şi Ford Otosan, dar şi companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia.

„Borusan Pipe va deschide în câteva luni o nouă capacitate de producţie în Parcul Industrial Alinso, de pe raza comunei Ariceştii Rahtivani. Aici va începe producţia de ţevi care intră în componenţa automobilelor. Clienţii sunt Dacia şi Ford Otosan, dar şi companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia. În hala de producţie utilajele sosesc, sunt instalate şi se fac probe. Investiţia este de 15 milioane de euro cu posibilitate de dublarea a ei în cel mai scurt timp, dacă piaţa o va cere. Prima fază presupune crearea a şaizeci de noi locuri de muncă. Însă miza o reprezintă dorinţa grupului Borusan (cu o cifră de afaceri totală de 7,9 miliarde dolari) să îşi diversifice investiţiile şi în celelalte domenii de activitate, nu doar în cel al componentelor pentru industria auto”, a scris Ştefan-Radu Oprea, miercuri pe Facebook.

Ministrul Economiei a mai spus că „atunci când investitorii, cu capital românesc sau străin, găsesc sprijin la autorităţile locale, judeţene sau guvernamentale proiectele se dezvoltă la timp generând locuri de muncă şi prosperitate pentru localităţile unde sunt amplasate”.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *