Câte calorii are un mic, preparatul „vedetă” de 1 mai și ce ne recomandă medicii

Sănătate| 01.05.2024| 515| 0| Petrache Ecaterina

A devenit tradiție la români ca 1 mai să fie marcat cu un grătar de pe care nu lipsesc micii, iar alături să fie bere și totul, dacă se poate, în aer liber. Micii sunt de departe preferații zilei. Sunt însă persoane care ezită să -i consume, considerând că îngrașă.

 Ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic despre mici, câte calorii are un mic de fapt și cum îi alegem pe cei mai buni?

Mihaela Bilic subliniază importanța alegerii unora de calitate, care să nu aibă un gust puternic de usturoi, să conțină puțină grăsime și bicarbonat, să fie ușor de digerat și să nu provoace arsuri la stomac.

Dacă micii „se topesc” prea mult în timpul preparării, acesta poate fi un semn că au un conținut ridicat de grăsime, ceea ce nu este benefic pentru sănătate, scrie medical pe pagina sa de facebook.

În ceea ce privește aportul caloric al micilor, acesta variază între 220 și 260 de calorii la 100 de grame. În opinia sa, micii de porc sunt considerați mai dietetici în comparație cu cei de oaie sau vită.

Totodată, Mihaela Bilic recomandă o porție corectă de mici între 2 și 6 bucăți, în funcție de necesitățile individuale ale fiecăruia.

Astfel, alegerea unor mici de calitate și respectarea unei cantități adecvate, poate permite românilor să se bucure de aceste delicioase preparate tradiționale, fără să își facă griji cu privire la impactul lor asupra sănătății sau siluetei.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *