Două persoane reținute pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt

Actualitate| 26.04.2024| 313| 0| Virgil Rădulescu

Două persoane reținute pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt

La data de 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraşului Vălenii de Munte au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la domiciliul unei femei și al unui bărbat, din comuna Măneciu, bănuiți de comiterea a 5 infracțiuni de furt.

în perioada 15 februarie-4 marie 2024, bănuiții de 24, respectiv 29 de ani ar fi determinat o persoană care suferea de probleme mintale să încheie mai multe contracte de telefonie mobilă la companiile de profil în municipiul Ploiești și în orașul Vălenii de Munte în urma cărora au obținut telefoane mobile, diferite mărci pe care le-ar fi valorificat la diferite case de amanet din localitățile mai sus menționate

De asemenea, cei doi și-ar fi însușit telefonul personal al persoanei vătămate, pe care l-ar fi valorificat la o unitate de amanet din Vălenii de Munte.

În urma percheziție, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum înscrisuri relevante, fiind recuperate telefoanele mobile în cauză.

În baza probatoriului administrat, față de cei doi a fost luată măsura reținerii, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Infracțiuni la regimul rutier. Un bărbat a fost reținut

  • La data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serivicu pe Drumul Național 1, în comuna Bărcănești au oprit, pentru control,  un autoturism condus de un bărbat.

Polițiștii au solicitat bărbatului documentele persoanele și ale autoturismului, ocazie cu care acesta a declarat că nu are asupra sa documentele, comunicând numele și domiciliul.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că fotografia din bazele de date nu corespunde cu fizionomia conducătorului auto, context în care a fost condus la sediul unității de poliție.

S-a stabilit faptul că bărbatul are vârsta de 34 de ani, fiind domiciliat în comuna Bărcănești și nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  • Ieri, în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în comuna Șirna au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care a fost înregistrat cu viteza de 88 de km/h.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul polițistului, echipajul a pornit în urmărirea acestuia, la un momentdat acesta părăsind autoturismul, plecând într-o direcție necunoscută.

Ulterior, pasagerul din dreapa față a urcat la volan, conducând pe un drum comunal pana ce acesta s-a înfundat, oprind în dreptul unui imobil în curtea căruia a intrat.

La scurt timp, a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 36 de ani, din comună care avea permis de conducere, însă la testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Imediat a fost identificat și primul conducător auto, un bărbat de 43 de ani, din comună, care nu figura în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *