Actualizare privind situația de urgență din orașul Slănic – Comunicat Prefectura Prahova

Administrație| 26.04.2024| 231| 0| Virgil Rădulescu

În contextul evoluției situației de urgență din orașul Slănic, județul Prahova, dorim să informăm opinia publică că, în urma măsurătorilor efectuate în această dimineață, s-a constatat o accentuare a tasării terenului cu aproximativ 20 cm.

Până în prezent, 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate, iar două familii au fost adăpostite la operatorii economici din localitate, sub coordonarea atentă a administrației publice locale.

Situația este monitorizată continuu, iar personalul specializat contractat de Primăria Slănic efectuează măsurători pentru a transmite aceste informații expertului tehnic în domeniul Rezistenței Mecanice și Stabilității Terenului de Fundare a Construcțiilor și a Masivelor de Pământ (Af).

De asemenea, echipele operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Poliției Române și Jandarmeriei Române sunt prezente la fața locului pentru asigurarea măsurilor din aria lor de competență și vor rămâne în dispozitiv atât timp cât situația o va impune.

Ne asigurăm comunitatea că toate resursele și eforturile sunt concentrate pentru gestionarea eficientă a acestei situații de urgență și pentru asigurarea siguranței cetățenilor afectați. Vom continua să oferim informații actualizate pe parcursul evoluției situației.

Pentru orice informații suplimentare sau situații de urgență, cetățenii sunt îndemnați să apeleze numerele de urgență disponibile și să urmărească indicațiile autorităților competente.

Instituția Prefectului Județul Prahova

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *