Un fost discipol al lui Gregorian Bivolaru racola fete pentru videochat, sub pretextul „evoluției spirituale” – VIDEO

Actualitate| 25.04.2024| 131| 0| Virgil Rădulescu

Un instructor de yoga este acuzat de procurorii DIICOT că a recrutat mai multe femei pe care le-a exploatat sexual timp de mai mulți ani, obţinând astfel 1,4 milioane de euro. Procurorii fac joi 13 percheziţii în Bucureşti, într-un dosar deschis pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

Din grupul infracţional, care activa de 12 ani, făceau parte alte patru persoane. Surse judiciare precizând că așa-zisul instructor de yoga a fost discipol al lui Gregorian Bivolaru.

„La data de 25.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Investigații Criminale al Poliției Sector 5, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că începând cu anul 2012 și până în luna aprilie 2024, în municipiul București s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat format din cinci suspecți, în scopul comiterii infracțiunii de trafic de persoane.  Astfel, unul dintre aceștia, lider al grupului infracțional, exercitându-și autoritatea în calitate de maestru spiritual și instructor de yoga a recrutat opt victime profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate (lipsite de sprijinul familial, cu o experiență redusă de viață, fără mijloace materiale de subzistență) și sub pretextul unei evoluții spirituale, cu sprijinul celorlalți suspecți, le-a exploatat sexual, prin obligarea la producerea și difuzarea de materiale pornografice pe diferite platforme de specialitate în folosul material al grupului infracțional”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Victimele erau adăpostite de suspecți în apartamentele pe care le dețin în București, fiindu-le asigurată și aparatura tehnică necesară realizării activității de videochat. De asemenea, membrii grupului infracțional au deschis conturi bancare în numele unor societăți comerciale sau persoane fizice autorizate pentru colectarea sumelor de bani obținute de persoanele vătămate, exercitând totodată un control strict al prestațiilor acestora de tip videochat prin crearea unui „grup de lucru”, unde acestea erau obligate să anunțe momentul începerii/încheierii activității.

Din investigațiile efectuate a mai rezultat că, în vara anului 2019, liderul grupării, profitând de imposibilitatea uneia dintre victime de a-și exprima voința, a întreținut cu aceasta un raport sexual, determinând-o apoi să nu sesizeze organele judiciare.

Materialul probator administrat în cauză a relevat că suspecţii au obţinut din activităţile infracţionale săvârşite aproximativ 1,4 milioane de euro, mai arată comunicatul DIICOT.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *