Potrivit DSU, o echipă de experţi va ajunge cu elicopterul la Slănic

Social| 25.04.2024| 320| 0| Virgil Rădulescu

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua situaţia creată în urma surpării de teren. Grupul de ingineri se va deplasa la faţa locului pe cale aeriană.

„Sunt convocaţi (experţii tehnici, n.r.). IGSU îi preia şi îi duce la un elicopter, care e în aşteptare. Este posibil să fi decolat deja, ca să ajungă rapid acolo şi să poată să ia o decizie pe lumina zilei. Nu vrem să ajungem noaptea. Vrem să vadă situaţia şi de sus, iar apoi să vedem ce recomandări ne dau”, a spus Arafat, pentru Antena 3.

El a menţionat că în acest moment la faţa locului se află conducerea ISU Prahova şi prefectul judeţului. De asemenea, urmează să ajungă acolo o echipă operativă mixtă DSU-IGSU.

„Măsurile preventive luate până acum sunt de evacuare a ce este limitrof, fără să lăsăm niciun loc la riscuri inutile, pentru că este o situaţie care nu ştim cum va evolua şi poate să evolueze mai rău, încă, fiind o galerie de mine acolo, sub această zonă. Până nu avem un punct de vedere de la experţi, de la ingineri, este foarte greu să luăm o decizie din partea Situaţiilor de urgenţă sau a prefectului. Deci, următoarea etapă este analiza din partea experţilor, se va convoca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se va lua decizia dacă oamenii pot sau nu să se întoarcă acasă, iar dacă nu pot să se întoarcă acasă, se va asigura cazare pentru cei care vor. Şi, bineînţeles, trebuie stabilite următoarele etape tehnice de lucru, pentru a lua o decizie definitivă”, a spus Arafat.

Autorităţile au dispus, joi, evacuarea preventivă a 20 de persoane după prăbuşirea unei străzi din oraşul Slănic pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri. Detalii AICI

„Voi convoca comitetul local pentru situaţii de urgenţă, am vorbit cu proprietarii de la bloc, amiabil, vom căuta să le găsim un spaţiu, dacă ei nu au unde să stea, pe la vecini, pe la prieteni. Aşteptăm specialiştii de la Bucureşti să ne spună ce se întâmplă. Aşteptăm specialiştii care sunt în geologie să ne dea verdictul”, a spus primarul orașului Slănic, Costea Daneluş, care a adăugat că nu se ştie la acest moment ce a cauzat alunecarea de teren.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *