O stradă din Slănic s-a surpat. ISU Prahova a intervenit de urgență – VIDEO/FOTO

Administrație| 25.04.2024| 266| 0| Virgil Rădulescu

Situația pare să devină tot mai critică în orașul Slănic Prahova, acolo unde, joi dimineață, o parte a străzii 23 August s-a surpat, chiar în fața sediului Poliției, din motive care, cel mai probabil, țin de zăcământul de sare pe care stă întreaga localitate.

Primarul orașului Slănic, Costea Daneluș, spune că fenomentul avansează, iar principala grijă este ca nu cumva surparea să avanseze până la blocurile aflate în apropiere.

Ca prime măsuri, strada a fost închisă complet circulației, iar administrația locală a anunțat Prefectura Prahova și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova ia chiar în aceste momente primele măsuri.

Ca măsură preventivă, 20 de persoane au fost evacuate din blocurile din proximitatea zonei afectate.

În acest moment, zona respectivă a fost restricționată accesului atât pietonal, cât și rutier. Traficul rutier este deviat pe str. Vasile Alecsndri – Str. Slănicului- I.L. Caragiale.

„În prezent, ca măsură preventivă s-a dispus evacuarea a 20 de persoane aflate în blocurile din proximitatea zonei afectate! Ulterior, în funcţie de evoluţia situaţiei de urgenţă şi analiza comisiei de specialitate, vor fi dispuse şi alte măsuri necesare. Misiunea este în dinamică”, au informat reprezentanţii Prefecturii Prahova.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din Ministerul Afacerilor Interne, la faţa locului vor fi trimişi specialişti din DSU şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), urmând ca această echipă să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în domeniul construcţiilor şi minieri.

„Având în vedere situaţia de urgenţă produsă în localitatea Slănic din judeţul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafaţă de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, şef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la faţa locului a unei echipe formată din personal DSU şi IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în domeniul construcţiilor şi minieri. Totodată, a fost dispusă şi măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiştii în domeniu. Misiunea este în dinamică”, se menţionează în informarea transmisă de DSU.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *