Mobilizare pentru distribuirea pensiilor până la Paște. Poştaşii rugați să lucreze pe 1 sau 3 mai

Social| 24.04.2024| 168| 0| Petrache Ecaterina

Minivacanţa de 1 mai și Paşte a încurcat un pic lucrurile în ceea ce privește distribuirea pensiilor înainte de Paște.

Directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, a anunțat, miercuri, că vor fi livrate pensiile, până de sărbătorile pascale. El a precizat că, în funcție de momentul în care vor intra banii în conturile companiei, vor fi rugați salariații să lucreze într-o zi liberă, fie pe 1 mai, fie pe 3 mai.

Întrebat într-o conferință de presă online, dacă poştaşi vor reuşi să livreze pensiile înaintea sărbătorilor pascale, Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române a afirmat că DA. “Răspunsul scurt este da, până de sărbători putem livra pensiile. Acum să vă dau câteva detalii. (…) Data de 2 mai este zi lucrătoare. În companie, oricum lucrăm. În al doilea rând, noi avem capacitatea logistică de a aduce pensiile până de sărbători. Acum depinde foarte mult când ne intră banii în conturi de la Casa Naţională de Pensii, de la Trezorerie, de la Ministerul Muncii, că este un întreg flux administrativ acolo. În funcţie de când primim banii vom şti dacă vom ruga salariaţii să lucreze în zilele libere sau nu, fie că vorbim de 1 mai, fie că vorbim de 3 mai. De principiu, dacă ne ajung banii mai târziu, am avea nevoie de o singură zi nelucrătoare în care să îi invităm să vină la muncă astfel încât să distribuie pensiile, dar deocamdată nu putem veni cu un răspuns clar pentru că nu ştim când ne intră banii în conturi. Dacă ne intră din timp, nu e nevoie. Dacă ne intră mai târziu, va trebui să ne mobilizăm şi mai bine”, a declarat Valentin Ştefan.

Valentin Ştefan susține că în această acțiune vor fi implicați cei în jur de 13-14.000 de salariaţi, dintre care 10.000 de poştaşi şi alte câteva mii de personal de suport.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *