800 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, în 8 ore de acțiune a polițiștilor prahoveni – FOTO/VIDEO

Actualitate| 24.04.2024| 450| 0| Virgil Rădulescu

Noaptea trecută, în intervalul orar 22.00-02.00 și în această dimineață, în intervalul orar 06.00-10.00, peste 160 de polițiști prahoveni s-au aflat în teren, desfășurând o acțiune rutieră cu forțe mărite în întreg județul.

Scopurile acțiunii, a fost acelea de depistare și sancționare a conducătorilor auto aflați la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, sens în care au fost efectuate 786 de testări cu aparatele etilotest și 25 cu cele drugtest.

Au fost opriți, pentru control, sute de conducători auto, iar în urma neregulilor constatare de către polițiști, au fost aplicate 172 de sancțiuni contravenționale, dintre care, 10 în cazul a 10 șoferi depistați sub influența băuturilor alcoolice, 8 dintre aceștia fiind depistați în această dimineață.

Ca măsură complementară, au fost reținute 17 permise de conducere fiind constatată o infracțiune.

Exemplu

Noaptea trecută, în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități în cadrul acțiunii pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive au oprit, pentru control, pe strada Eroilor un autobuz condus de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Ploiești.

La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0.09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravențional și totodată, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

De asemenea, bărbatului i-a fost eliberată o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulație și i s-a adus la cunoștință că nu mai poate conduce autovehicule pe drumurile publice până la finalizarea perioadei de suspendare.

Ulterior, în jurul orei 01.15, polițiștii au depistat din nou, autobuzul în cauză, condus de bărbatul de 47 de ani.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

IPJ Prahova

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *