Schimbare uriașă la Bacalaureat

Educație| 23.04.2024| 99| 0| Petrache Ecaterina

Veste importantă pentru elevi. Un proiect de act normativ prevede posibilitatea măririi notei, la cel puțin una dintre probele de BAC, ceea ce ar putea oferi elevilor o șansă suplimentară de a-și îmbunătăți rezultatele și de a-și consolida parcursul academic.

Elevii care au promovat examenul de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, stipulează un proiect depus la Senatul României, conform Edupedu.ro.

Posibilitatea de a-și mări nota la cel puțin una dintre probele examenului ar putea oferi elevilor o șansă suplimentară de a-și îmbunătăți rezultatele și de a-și consolida parcursul academic.

Conform proiectului depus la Senatul României, rezultatul se va modifica doar în cazul în care nota obținută la reexaminare este mai mare decât cea anterioară, evitând astfel posibilitatea scăderii notei.

Modificarea Legii învățământului nr. 198/2023, propusă de această inițiativă legislativă, poate avea un impact semnificativ asupra procesului de evaluare și a motivației elevilor în învățământul preuniversitar. Proiectul prevede:

  • Absolvenții studiilor liceale care au promovat examenul national de bacalaureat și doresc să-şi mărească nota obținută la cel puțin una dintre probe se pot prezenta, la cerere, la a doua examinare în cadrul unei sesiuni de bacalaureat viitoare.
  • Rezultatul reexaminării prevăzute la alin. (12) nu poate conduce la scăderea notei obținute anterior. În urma reexaminării pentru mărirea notei, rezultatul se modifică doar dacă nota obţinută este mai mare decât cea anterioară.
  • În situația în care rezultatul reexaminării conduce la creșterea notei obținute anterior, absolventului i se eliberează o diplomă de bacalaureat cu nota obținută în cadrul reexaminării”, conform proiectului.

Pentru a se putea aplica, proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament, apoi publicat în Monitorul Oficial.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *