Ploieștiul și România, pe harta lumii nu doar prin sport, de acum și prin robotică. Echipa RO2D2 a C.N. „Mihai Viteazul” din Ploiești, vicecampioana lumii la robotică

Educație| 23.04.2024| 269| 0| Petrache Ecaterina

Performanță extraordinară a elevilor români la Campionatului Mondial de Robotică de la Houston, Texas. Două echipe din România, au împărțit finala, echipa RO2D2 a C.N. „Mihai Viteazul” din Ploiești și echipa de robotică AICitizen a Colegiului “Alexandru Ioan Cuza” din Focşani.

Echipa colegiului ploieștean a devenit vicecampioana lumii la robotică, cei din Focșani adjudecând titlul de campioni, într-o competiție la care au luat startul peste 200 de echipe din întraga lume.  Echipa RO2D2 a C.N. „Mihai Viteazul” din Ploiești a făcut alianţă cu RoboKings Aurum din Sunshine Coast, Australia şi Hawk – Richmond Hill, Ontario, Canada, ploieştenii fiind echipa Căpitan a alianţei. Directorul Colegiului Naţional Mihai Viteazul, Gabriel Ţaga, a declarat, pentru News.ro: „Echipa s-a reîmprospătat, aproximativ de jumătate din cei de anul trecut au devenit studenţi, erau clasa a XII-a. Cu toate acestea, au reuşit să-şi îmbunătăţească performanţa. Muncesc foarte mult, în primul rând această competiţie presupune multă practică, pe lângă cunoştinţele teoretice care sunt atât de necesare pentru a construi şi programa un robot”.
Întrebat dacă echipa este ajutată de vreo instituie a statului, directorul CNMV Ploieşti a declarat că aceasta a fost sprijinită de unele firme private, dar şi de Primăria Ploieşti, prin programul „Ploieşti, Capitala Tineretului”.

Alte echipe care au reprezentat România la FTC 2024, după campionatul pe țară, au fost cea care a câștigat distincția Inspire loc II – @ro.sophia21455 Galați și Winning Alliance 1st pick – @ftcwattsup Câmpulung Argeș.

First Tech Challenge, s-a desfăşurat în perioada 17 – 20 aprilie, la Houston, în Statele Unite ale Americii.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *